Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

tiistai 11. helmikuuta 2014

Aikamoinen PAMaus!

Olihan sitä odoteltukin. Nimittäin Lapin ja Oulun alueen nuorten alkupamausta, joka järjestettiin tänä vuonna Suomutunturilla Hotelli Suomulla 1.2.-2.2.2014. Kymmenkunta nuorta innokasta osallistujaa, niin aktiivia kuin ”ekakertalaisia”, oli ilmoittautunut koulutukseen. Alkupamauksen tarkoitus on kouluttaa nuoria ajankohtaisista asioista sekä tuoda liittoa lähemmäksi nuorta. Suomulla järjestettävässä alkupamauksessa teemana oli nuorten työssä jaksaminen. Syntyi vilkasta keskustelua ja ihan oikeaa toimintaa!

Lauantaina saavuimme Suomulle yhteiskuljetuksella ja kirjauduimm ehotelliin ja starttasimme päivän lounaalla. Siitä jaksoikin innokkaalla otteella tarttua päivän aiheeseen, eli nuorten työssä jaksamiseen, josta meille kertoi PAMin työsuojelusihteeri Erika Kähärä. Pääsimme pohtimaan myös omaa henkilökohtaista työssä jaksamista, ja teimme inspiroivia julisteita työpaikan seinille muistuttamaan, mitä työhyvinvoinnin edistämiseksi voimme tehdä. Ja jotta jaksoimme myös koulutuksessa loppupäivän, pidimme taukojumppatuokion, jonka meille veti PAMin toimitsija Elisa Penders
Elisa näyttää miten lihakset vertyvät

Ryhmätöissä syntyy keskustelua....
...ja tulosta!

Päivän päätteeksi ja kaiken mielenravinnon jälkeen myös vatsa vaati osaansa, ja nautimmekin hotellilla illallista. Hyvinvointiteema jatkui vielä ruokailun jälkeen, sillä osa nuorista päätti lähteä testaamaan hotellin kuntosalin, uima-altaan ja saunan. Vaikkakin Suomulla oli rinteet vasta avattu, ei hotellilla silti ollut väkeä tungokseen asti ja tuntui, että koko kuntosali oli kuin varattuna PAMin nuorille. Uudet laitteet ja hyvät puitteet olivat kuin omiaan lisäämään kirsikan kakkuun päivän teemankin osalta. Osa ihastuikin kuntosalin siinä määrin, että kävi vielä seuraavana aamuna ennen aamupalaa pienet setit vetämässä. 


Sunnuntaina Elisa Penders kertoi nuorille ammattiyhdistysliikkeen toiminnasta ja tarkoituksesta. Moni sai uutta tietoa ay-toiminnasta sekä paremman käsityksen PAMista kokonaisvaltaisesti. Ja koska tilaisuus oli nuorille järjestetty, kerrottiin yksityiskohtaisemmin nuorten asemasta PAMissa ja kaikista niistä mahdollisuuksista, joita PAM nuorille tarjoaa. Nuorisovaliokunnasta pääsi allekirjoittanut itse kertomaan. Lopuksi nuoret askartelivat vielä uudet mainokset PAMille omasta näkemyksestään siitä, mitä PAM tekee.
Mitä se PAM tekee? No on MUN PUOLELLA!


Lounaan jälkeen oli moni odottanutkin seuraavaa aktiviteettia, johon kuului muun muassa ulkovarusteet, kypärä, sukset tai lauta: RINTEESEEN SIIS! Vauhtia riitti ja etenkin hauskaa, vaikka ehkä pieni pelko olikin siitä, saadaanko porukka ehjänä sieltä vielä takaisin. Hotellin respastakin kun muistutettiin, että jokainen käännös on merkki pelosta, mikä toimi hyvänä yllykkeenä. Mutta huoli pois! Porukka huolehti toisistaan ja pienet kaatumiset toivat vain lunta huppuun. Kamerallakin saatiin hyviä kuvia in action.

Iltapäivällä hypättiin sitten bussiin kotimatkaa varten. Keskustelu viikonlopusta (sivuten muitakin aiheita maan ja taivaan väliltä) kävi vilkkaana vielä kotimatkan ajan.


Kyseinen teksti on vain yksi kertomus siitä, mitä PAM nuorille tarjoaa. Omat kokemukset ja saatu palaute jakavat saman näkemyksen: tätä jatkossakin. Etenkin nuorille on hyvää on se, että tärkeistä asioista voidaan käydä keskustelua muutenkin kuin otsa rypyssä.

Kuvat: Heidi Vihriälä ja Laura Halvari

Inka Heikkilä
Nuorisovaliokunnan jäsen
Osaston 750 Nuorisovastaava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti