Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

maanantai 10. helmikuuta 2014

Viinan viemät ammattiosastotTaru Saari
Ammattiosaston nuorisovastaava
PAM 705

4 kommenttia:

 1. Kiitos Taru, kun nostit tämän asian tännekin!

  Kun itse osallistuin ensimmäisen kerran PAM:n toimintaan, kuulin seuraavanlaisen lauseen jo seminaarin alussa: "Nyt on valitettavasti tehty sellainen päätös, että PAM ei enää tarjoile alkoholia näissä tapahtumissa, ja tänne tiloihin ei saisi tuoda omia juomia. Omissa majoitustiloissaan voi juoda, ja tuolla saunalla myydään ja täälläkin sitten illalla..."

  Katselin kummissani ihmisiä ympärilläni. Ja sitä yhteisymmärryksen tunnetta 'Tiedetään, ja meil on omat'. Minulla ei ollut, eikä rahaakaan. Ei ollut tullut edes mieleen, että viikonlopun koulutukseen kuuluisi alkoholi. Kaiken tämän kruunasi se, että illallisella saimme sittenkin ottaa yhden alkoholijuoman (PAM:n piikkiin luullakseni).

  Nyt kun johtokunta järjestää saunailtaa, niin kokouksessa keskusteltiin onko se taas sitä olutta ja siideriä kun siellä tarjoillaan, ja kuka sen hakee. Olen sanaton.

  Meissä nuorissa on se muutosvoima! Meidän on avattava suumme ja pidettävä päämme. Ei alkoholin pitäisi olla perusoletus ay-toiminnassa. Me haluamme yhteisöllisyyttä ja muutosta. Ei sitä tehdä krapulassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Kiitos kommentistasi.

   Toivottavasti aihe nostetaan keskusteluun myös muualla ja etenkin johtokunnissa. Toisaalta johtokunnan on vaikea tietää, mitä jäsenet haluavat, jos he eivät kerro mitään. Miettimisen aihetta paljonkin, aivan kuten kirjoitinkin.. :)

   Itsellä kävi aivan sama reaktio, ensin hämmennyin, koska en olettanut, että edes osaston Tallinnan reissulle olisi kuulunut alkoholi (suuresti). Noh, tyhmähän minä olin.. Sitten meinasi käydä tämä ns. sopeutuminen, etten enää olisi yllättynyt, vaikka kokouksessa olisi oltu siiderit kourassa (oikeasti en kyllä tätä meidän johtokunnassa tulisi näkemään, mutta kärjistäen tuon asian esiin). Onneksi rupesin kuitenkin huomaamaan saman reaktion jokaisessa, jotka osallistuivat tapahtumiin ensimmäistä kertaa. Johtopäätös oli selvä: tätä ei meiltä odoteta, ellemme sitä kuvaa itsestämme itse tarjoa.

   Lisäksi vielä kommentti, ettei kukaan ymmärrä minua väärin: minusta alkoholi voi edelleen kuulua esimerkiksi niihin pikkujouluihin ja muihin selkeästi virkistäytymiseen liittyviin tapahtumiin. Mutta jos tapahtumista puolet (tai yli!) alkavat olla näitä ''ryyppyreissuja'', niin tarkoitusta niihin kemuihin ei mielestäni enää oikein ole.

   Keskustelu aiheesta sallittua, jopa suotavaa. :)

   -Taru

   Poista
 2. Outoa, että täällä uskalletaan vastailla osaan kommenteista. Kuka täällä päättää mihin kommentteihin vastataan ja mihin ei? heti jos rahankäytöstä kysellään, niin vaietaan kuoliaaksi. Katsokaa eka postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogia ei valvo yksi henkilö, vaan se on useiden eri henkilöiden käytössä heidän oman harkinnansa mukaan. Itse koen, että jokainen postauksen kirjoittaja vastaa omiin kommentteihinsa. Tai jos muuten kokee, että on pätevä vastaamaan (jollain tavalla osallinen sisältöön). Siksi en itse ainakaan ota kantaa tarkoittamaasi kommenttiin, koska en osallistunut tapahtumaan mitenkään. :)

   Toki jättämästäsi kommentista saisi aiheeltaan kokonaan oman postauksen (jossa käsitellään yleisesti korvauksia, eikä vain kyseisen tapahtuman kannalta). Sen minä ainakin voin tehdä omalla nimellä, jos aikataulu sen sallii.. kivempi käsitellä asioita, jotka ihmisiä puhuttavat, kuin että täällä yksin huudeltaisiin. Pistetään siis harkintaan. ;-)

   ps. Miksi et itse asiaan ota kantaa omalla postauksellasi? Jokainen pamilainen nuorihan voi lähettää oman juttunsa julkaistavaksi.

   -Taru

   Poista