Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

lauantai 8. maaliskuuta 2014

Alkupamaus, Helsinki-Uusimaa

Ensimmäinen Helsinki-Uusimaa aluenuorten vuoden 2014 tapahtuma suoritettu kunniakkaasti. Olimme viime viikonloppuna eli 1.-2.3 Hotelli Korpilammella Espoossa, jonka yhteydessä pääsimme käymään Serenassa pulikoimassa.

Meitä paikalla oli loppujen lopuksi n.15, sillä muutama osallistuja joutui perumaan tulonsa. Tästä muistutuksena kaikille, että ilmoittakaahan jos ette pääse tulemaan. Se helpottaa huomattavasti meidän järjestäjien toimintaa, kun ei tarvitse ruveta miettimään mitähän on tapahtunut ja soittelemaan perään!

Viikonloppu alkoi kokoontumisella ja aamukaffella kokoustilassa, jonka jälkeen pääsimme toisen nuorisovaliokuntalaisen kanssa kertomaan viikonlopun tarjonnasta, alueen loppuvuoden suunnitelmista ja käymään tutustumiskierroksen, jossa kaikki saivat esitellä itsensä. Ehkä suosikiksi tässä kohtaa muodostui sana ”sinkku”.

Puolitoista tuntia kokoustilassa istuttuamme, pääsimme vaihtamaan vaatteita ja siirtymään ulos. Tehtävänä oli arvoituksellinen ”Taikajuoman metsästys”. Valitsin sen umpimähkään muista samanlaisista tehtävänimikkeistä, onneksi valitsinkin ;D

Jakauduimme ohjaajien ohjeista kolmeen ryhmään. Jokaisen ryhmän tehtävänä oli etsiä läheisestä maastosta taikajuoman tekoon tarvittavat ainekset ja suorittaa muutama muu tehtävä mahdollisimman nopeasti. Kun olimme keränneet juoman ainekset ja päässeet valmistuspaikalle, jouduimme sytyttämään nuotion ja sen loimutessa valmistamaan pannukahvia, josta kehkeytyi Irish offee! Harmi, että väkevämpää ainesosaa oli vain yhteen kuppiin, mutta se saatiin hyvin jaettua kaikkien halukkaiden kesken.

Taikajuomaa, kun olimme metsästäneet tarpeeksi pitkää, oli aika saada huoneet ja mennä syömään. Syönnin jälkeen kokoonnuimme ja lähdimme yhdessä tuumin Serenaa kohden. Jokainen sai siellä oman iltarannekkeen ja vapasti toimia kuten tahtoisi, kunhan pulikoinnista olisi selvitty illalliseen mennessä. Illallinen nautittiin yhdessä, jonka jälkeen jäimme ravintolaan istumaan ja viettämään iltaa. Kaikilla taisi olla mukavaa ja porukka pysyi hyvin kasassa.
 
Sami Mäkisen ottama kuva

Sunnuntaiaamun valjettua, jotkut kerkesivät käymään aamusaunassa ja avannossa ennen aamupalaa. Tämän jälkeen aluetoimitsijan piti luentoa siitä, mikä on PAM ja miksi siihen kuulua, eli perus Alkupamaus tarinointia uusille PAMilaisille nuorille. Aluetoimitsija hoiti velvollisuutensa hienosti ja siitä kertonee se, että koulutusosion jälkeen monelle tuli mieleen paljon kysymyksiä.

Ennen kotiin lähtöä kävimme vielä yhdessä lounaalla, jonka sisältöön olimme itse saaneet vaikuttaa, sillä ystävällinen kokki oli edellisenä iltana käynyt meiltä mielihalujamme utelemassa. Toivottavasti kaikki selvisivät hienosti kotio!
 
Hieno porukka ja paljon mukavia uusia naamoja! Toivottavasti törmätään vielä tulevissa tapahtumissa!


Anna-Stiina Mutka
Nuorisovaliokunnan jäsen
Helsinki-Uusimaa

1 kommentti: