Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

torstai 20. maaliskuuta 2014

SAK Nuoret Itämeren aalloilla

SAK Nuoret Länsi- ja Lounais-Suomesta seilasivat viikonloppuna MS Amorellalla. Mukana oli nuoria PAMista, JHL:stä, Metalliliitosta, Paperiliitosta, Suomen Elintarviketyöläisten Liitosta sekä Rakennusliitosta. Meitä pamilaisia oli reilut parikymmentä ja paljon näkyi uusia kasvojakin :)


Seminaarin aloitti Lounais-Suomen aluehallintoviraston Maija Salo. Hänen vastauualueena on työsuojelu eli he valvovat työnantajia. Salon kanssa keskusteltiin mm. työhön perehdyttämisestä, väkivallan uhkasta työpaikoilla sekä ammattitaudeista.

Salo neuvoi, että muistakaa pyytää aina työtodistus kun lopetatte työt. Työnantajan ei ole automaattisesti velvollisuus lähettää todistusta. Suositeltavaa on pyytää myös arviointi omasta työstä ja työtehtävistä.
SAK Varsinais-Suomen vetäjä Iris Pitkäaho veti yhdessä Lounais-Suomen Demarinuorten työntekijän Nelli Baranin kanssa yhteiskunnallisen osuuden. Selvennettiin nuorille miten ammattiliitto-organisaatio toimii, miten hallituspaikat menevät ja miksi duunarin kannattaa äänestää. Ryhmätöissä nuoret saivat laittaa uusia aiheita seuraaviin tes-neuvotteluihin ja esiin tuli esim. nollatyösopimukset historiaan, määräaikaisuuksien ketjutus lopetettava, ilta- sekä yövuorolisää pitäisi maksaa koko vuoron ajalta. 

Seminaarin lopuksi SAK Nuorisosihteeri Tatu Tuomela kertoi ajankohtaisista asioista.Koulutus päättyi runsaaseen buffetpöytään ja illalla hyttisuunnistettiin, laulettiin karaokea sekä tanssittiin aamuun asti. Sunnuntai aamulla laivasta lähti pirteä porukka kohti kotia.

Kiitos vielä kaikille osallistujille, oli tosi kiva reissu ja taas opittiin uusia asioita! Pus!

Anni Hasunen
SAK Nuorten Varsinais-Suomen sihteeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti