Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

tiistai 1. huhtikuuta 2014

Kenen ääni tulee Euroopassa kuulluksi?

Noin 70 prosenttia Suomen lainsäännöstä tulee välillisesti Euroopan Unionin kautta. Tämä tarkoittaa erityisesti myös työlainsäädäntöä ja eurooppalainen talouspolitiikka näkyy myös työpaikoilla ja ammattiliittojen toiminnassa. Maaliskuussa 2014 on PAMin työttömyyskassasta maksettu kaikkien aikojen suurin summa – laman jäljet näkyvät erityisesti palvelualoilla, joilla työskentelee lähes 70 % eurooppalaisista palkansaajista.

Toukokuussa järjestettävät parlamenttivaalit ovat juuri nyt erityisessä asemassa – toukokuussa valitaan uusi suunta laman runtelemalle yhteiselle Euroopalle. Vuonna 2009 Euroopan parlamenttivaaleissa vain noin 40 prosenttia käytti ääntään – seitsemän kymmenestä pamilaisesta vaikeni ja ääni valui hukkaan. Äänestämättä jättäminen johtaa siihen, että valitut eivät välttämättä edusta enemmistön arvomaailmaa. Se saattaa olla juuri sinun äänesi, joka ei tule kuulluksi. Se saattaa olla juuri sinun arvomaailmasi, joka ei tule kuulluksi.
Se saattaa olla sinun tulevaisuutesi, joka ei ole sinun käsissäsi, jos jätät vaikuttamatta.

Tänä keväänä palkansaajilla on mahdollisuus toimia suunnannäyttäjänä ja saada palkansaajan ääni kuuluumaan. Palkansaajien kampanja Ääniä Suomesta tulee sinun paikkakunnallesi. Tule mukaan kampanjaan ja kerro miksi sinä annat äänesi Euroopan parlamentin vaaleissa. PAMin nuoret haastavat sinut mukaan äänestämään ja vaikuttamaan tulevaisuuteesi.

Tutustu kampanjaan osoitteessa: www.aaniasuomesta.fi ja huolehdi, että nuoret kuuluvat Euroopassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti