Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

maanantai 31. maaliskuuta 2014

Nuorisovastaavien koulutus Sappeella

Nuorisovastaavien koulutus pidettiin seitsemän hengen porukalla Pälkäneellä Sappeen Matkailukeskuksessa 4.-6.4.2014. Viikonloppuun sisältyi arvokasta ja hyödyllistä koulutusasiaa, mutta myös vapaa-aikaa esimerkiksi liikunnan merkeissä. Osa porukasta valitsi laskettelun, osa lenkkeilyn ja frisbeegolfin. Itse kävin ratsastamassa maastossa. Yövyimme upeassa mökissä ja valmistimme suurimman osan ruuista itse. Meitä nuoria kaitsemassa olivat liiton puolesta nuorten vastaava Juha Lehtonen ja nuorisovaliokuntalainen Anni Hasunen.

Reissu alkoi perjantaina päivällä yhteiskuljetuksin, osa saapui Porista ja osa Turun suunnalta. Mökkiin asettumisen jälkeen ohjelmassa oli juttelua, tutustumista, lounasta sekä saunomista ja myöhemmin illalla karaokea Sappeen Vohvelikahvilassa.Rinteessä lunta riitti vielä jonkin verran.

Näkymät Sappeenvuorelta olivat huikeat!
Lauantai-aamuna heräilimme klo 8.00 ja herkullisen aamupalan jälkeen alkoi koulutusosuus. Aluksi minä, Minna ja Arto saimme tehtäväksemme pohtia, mitä mielikuvia nuorisovastaavana toimimisesta tulee mieleen ja mitä nuorisovastaavan pitäisi tehdä. Paperi täyttyi nopeasti ja kysymyksiä syntyi! Vastauksemme (ja kysymyksemme) käytiin hyvin läpi ja keskustelua riitti. Tämän jälkeen Anni kertoi nuorisovaliokunnasta ja Juha tutustutti meidät nuorisovastaavan käsikirjan avulla nuorisovastaavan tehtäviin ja ennen kaikkea kertoi ammattiosastojen tehtävistä, toiminnasta ja tarkoituksesta. Juha kertoi myös johtokunnan toiminnasta ja säännöistä sekä avasi, mitä syys- ja kevätkokouksissa käsitellään. Saimme myös hyviä vinkkejä siihen, miten päästä nuorisovastaavan tehtävässä alkuun ja miten voimme järjestää vapaa-ajan tapahtumia osastoidemme nuorille jäsenille.


Viisaat päät lyöty yhteen.

Tässä muiden koulutukseen osallistuneiden mietteitä viikonlopustamme:
"Verkostoituminen ja brainstorming tänä viikonloppuna on pop :)"

Reija Saarelainen
PAM Hotelli- ja ravintola-alan Porin osasto 707 ry

"Mahtava reissu, josta palataan arkeen uusia kavereita ja ideoita rikkaampana."

Arto Lautiala
PAM Salon liiketyöntekijät 092 ry

"Mukava, rentouttava viikonloppu. Opetus oli enemmän kysymyksiin vastailua ja yleistä keskustelua kuin luennointia, mikä auttaa meitä uusia ymmärtää just niitä asioita, mitkä on ollu hukassa. Taas on verkostoiduttu ja tuettu toisiamme. Mahtavaa kun voidaan yhdessä kuunnella ja jakaa."

Minna Aittala
PAM Kiinteistötyöntekijät Turku 502 ry
Tomi pääkokkinamme!

Omasta mielestäni koulutusviikonloppu oli todella hyödyllinen! Sain loistavia käytännön vinkkejä ja uusia ideoita nuorisovastaavana toimimiseeni. Oli myös hauskaa tavata muita nuorisovastaavia ja kuulla heidän mielipiteitään.

Essi Huhtamäki
Nuorisovastaava
PAM Liikealan Porin osasto 067 ry

2 kommenttia:

  1. Kiitos Essi kirjoituksesta! Mukava viikonloppu, ja se innovatiivisuus mikä paistoin koulutus aikana ja vielä senkin jälkeen...niin näin konkarina voin sanoa että kyllä meillä Lounais-Suomessa osataan ja pidetään alueemme nuorisotoiminnan kärkikastissa! Luottavaisin mielin tulevaisuuteen vaikeinakin hetkinä...juuri NYT tarvitaan tälläistä spirittiä varsinkin nuorten keskuudesta! KIITOS KAIKKILLE OSALLISTUJILLE:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Ja eipä kestä Tomi :)

      Poista