Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

torstai 3. huhtikuuta 2014

Roope-setä: Pomo piilossa

Olen ollut vannoutunut Aku Ankan lukija jo oikeastaan ennen kuin osasin edes lukea. Taas eilen posti toi mukanaan uuden numeron. Eilisen lehti, N:o 14, piti sisällään Pat & Carol MCGrealin käsikirjoittaman tarinan ’’Pomo piilossa’’.

Ideana tarinassa on, että Roope-sedän tehtaan tuottavuus on laskenut, minkä vuoksi hän päättää tekaistua tavalliseksi työntekijäksi selvittämään mikä tehtaalla mättää. Loppujen lopuksi Roopelle selviää, että työntekijöiden työmotivaatio on laskenut, sillä heidän pomonsa on kiskuri: työntekijöitä puuttuvat mm. lomat sekä työsuhde-edut - eikä kiitostakaan koskaan heru.

’’Roope ei ole ihan esimiehistä ihanteellisin, mutta joutuu maistamaan omaa lääkettään’’

Roope-setä lopulta suostuu työntekijöiden vaatimuksiin, kun sattumien kautta hän on ruvennut työntekijöiden johtajahahmoksi ja aloittanut lakon itseään vastaan. Niinpä Roope-sedän on todettava olevansa itse itsensä pahin vihollinen, sillä kun työntekijöiden työolot paranevat, kasvaa työmotivaatio, minkä seurauksena myös tuottavuus kasvaa. Ja niin sekä työntekijät että työnantaja hymyilevät – vaikka etujen myöntäminen työnantajalle tuo lisäkustannuksia, jää tuotannossa lopulta ’’viivan ylle’’ paljon enemmän kuin aiemmin.

Jos Aku Ankka ei tule postissa, eikä sitä ole mahdollista kaverillakaan lukea, on Aku Ankalla käytössä Lataamo, jossa tällä hetkellä on itse asiassa tarjous, joka mahdollistaa Lataamon käytön kuukaudeksi maksutta.
Antoisia lukuhetkiä,
Taru Saari
Nuorisovastaava
PAM705

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti