Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

maanantai 23. kesäkuuta 2014

Ehkäise työpaikkakiusaamista!

Meillä oli Kaakkois-Suomen aluenuorten tapahtumassa 14-15.6.2014 jossa asiaosuus työpaikkakiusaamista, tässä ryhmätehtävä jonka teimme:

1. Millainen on hyvä työkaveri joka ei kiusaa?


Hoitaa omat annetut tehtävät, on rehellinen ja avoin. Ei valita turhasta ja on mukava, ottaa muut huomioon. Positiiviinen, ei puhu pahaa toisista, on hyvä kuuntelemaan. Jos on ongelma tilanne osaa ottaa sen puheeksi, ja hänellä on hyvät käytöstavat.

2. Miten kiusaamista voi ehkäistä, mitä teen jos näen kiusaamista?

Ei mene kiusaamiseen mukaan, auttaa kiusattua, yrittää puuttua tilanteeseen, ottaa yhteyttä esimieheen ja tarvittaessa liittoon. Puhuu asioista avoimesti työpaikalla. Ei anna asioiden paisua. Hyväksyy erilaisuuden ja yrittää tulla toimeen kaikkien kanssa.

3. Millaista kiusausta voi olla?


Seksuaalinen kiusaaminen, henkinen kiusaaminen, syrjiminen, vittuilu, nimittely, tehtävien siirto toiselle, asiaton huomattelu. Sanaton kiusaaminen, manipulointi, ulkopuolelle jättäminen, mustamaalaaminen. Ikärasismi ja rasismi.

4. Miltä tuntuu olla kiusattu?

Työmotivaatio laskee, työntaso laskee, ahdistaa, elämän ilo häviää, vaikuttaa terveyteen, stressi, usko loppuu, itseluottamus heikkenee. Tuntuu pahalta ja yksinäiseltä, masentuneelta ja ulkopuoliselta. Pelkää mennä töihin ja haittaa normaalia elämää, läheisille tulee huonomieli.

5. Mitä käytännön tekoja voi tehdä että kaikilla on hyvä olla?

Positiivinen asenne, tiimi hengen ylläpitäminen, huomio kaikki. Virkistys päivät, kannustaminen ja sanallinen palaute. Onnistumiset tuottaa iloa jaa ne muiden kanssa, kehu ja kiitä.

6. Mitä hyötyä on iloisesta ja hyvästä työkaverista? 

Töissä on mukavaa, hyvä ilmapiiri, sinne on mukava mennä, motivaatio on korkealla ja hommat sujuu. Ulkopuolelle jättäminen vähentyy. Positiivista , jaksaa paremmin töissä ja elämässä yleensä. Ei synny riitoja ja auttaa työkavereita.


Maarit Vihmakoski
Nuorisovaliokunnan jäsen
Kaakkois-Suomen aluenuoret
Kouvolan liikealan015 nuorisovastaava

1 kommentti:

  1. Myös esimiehen kuuluisi olla enemmän valvomassa työtilanteita. Omattava hyvä ihmistuntemus, ei sen enempää suosi kuin sorsikaan ketään. Ja uskaltaa puuttua kiusaamiseen ja ja saa sen loppumaan. Kiusaajat ja kiusatut erilleen toisistaan työskentelemään jos tilanne äityy niin pahaksi ettei esimiehenkään taidot riitä sitä lopettamaan. Varmistettava että kaikilla on työrauha. Säännöllisiä palavereita työpäivien kuluista. Vaikka sitten lyhyitäkin.

    VastaaPoista