Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

maanantai 23. kesäkuuta 2014

Kaakkois-Suomen aluenuorten Off-road & mökkeily tapahtuma 14-15.6.2014

Saavuimme Palvaanjärvelle ennen puolta päivää, olin varannut meille kaksi mökkiä, tytöille 8 hengen sauna mökin ja pojille pienemmän mökin. Aloitimme lauantaina lounaalla, paikalla oli 10 henkilöä, meille oli laitettu karjanpaistia ja kasviskratiinia ruoka oli kaikkien mielestä hyvää. Seuraavaksi ohjelmassa oli improilua sitä meille tuli vetämään Roope Salminen. Teimme erilaisia harjoitteita, aluksi kaikki yhdessä ja myöhemmin pienemmissä ryhmissä. Paikalle saapui vielä kaksi tyttöä lisää jotka eivät olleet kerenneet paikalle aikaisemmin, nyt ryhmässämme oli yhteensä 12 henkilöä. Ryhmähenki oli erittäin hyvä ja Roopekin kehui meitä kovasti ja sanoi että olimme hyviä kuuntelijoita ja näin ollen lopuksi päästiin esittämään pareittain juttuja muulle ryhmälle. Muut antoivat aiheet josta pari lähti esittämään ja myöhemmin vaihettiin tyylisuuntaa ja esitettiin sama juttu uudelleen. Impron parissa meni iltapäivä ja välissä meillä oli kahvit. Viikonlopuksi oli luvattu sadetta mutta onneksemme ei satanut ja päästiin olemaan ulkona koko päivä.

Improilun jälkeen suuntasimme Keihäskankaan moottoriradalle jossa meitä odotti kolme off-road autoa. Aluksi olimme autojen kyydissä aina kolme kerrallaan ja myöhemmmin pääsimme itse ajamaan. Suurin osa porukasta kävi auton ratissa ja sillä aikaa muu porukka paisteli makkaraa.

Autoilun jälkeen lähdettiin saunomaan ja uimaan, jonka jälkeen meille oli laitettu iltapala. Myöhemmin vietimme iltaa mökillä koko porukalla, meillä olisi ollut mahdollisuus karaokeen mutta kello oli jo niin paljon että tyydyimme pelkkään musiikkiin..


Seuraavana aamuna meille oli aamupalaa tarjolla kymmenestä eteen päin, jonka jälkeen meille oli viikonlopun virallinen osuus. Virallisen osuuden aihe oli työpaikka kiusaaminen. Aiheen olin valinnut koska yhdellä ystävälläni on omakohtaista kokomusta työpaikkakiusaamisesta ja kun kuulin hänen tarinansa olin ajatellut että tämä olisi hyvä aihe. Ystäväni ei ole töissä PAM:in aloilla mutta tarina on niin koskettava että otin sen yhdeksi osaksi koulutusta. Jaoin porukan kolmeen ryhmää ja teimme ryhmätyön jossa oli erilaisia kysymyksiä ja viimeisenä kohtana piti tehdä näytelmä, sarjakuva tai ottaa ottaa kuvia hyvästä kaveruudesta. Kaksi ryhmää näyttelivät ja yksi ryhmä teki sarjakuvan. Koulutus kesti yhteensä kaksi tuntia jonka jälkeen meille oli laitettu lounas.

Myöhemmin kävimme palautuskeskustelun viikonlopusta ja hieman mietimme tulevia tapahtumia. Viikonloppu oli erittäin onnistunut ja sai hyvää palutetta kaikilta, ohjelma oli hyvin suunniteltu ja hyvin onnistunut. Paikalle ei ollut PAM:in toimitsijoita vaan itse olin vastuussa tapahtumasta ja koulutuksesta.Maarit Vihmakoski
Nuorisovaliokunnan jäsen
Kaakkois-Suomen aluenuoret
Kouvolan liikealan015 nuorisovastaava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti