Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Metallin, JHL:n ja PAMin yhteistapahtuma Porin Yyterissä 17.- 18.5.2014


Saavuimme Yyteriin linja-autolla n. klo 12. ja aloitimme päivän käymällä lounaalla. Sen jälkeen kokoonnuttiin kokoustilaan, jossa Petri Ahokangas (Metalli) ja Anni Hasunen (Pam) toivottivat meidät tervetulleeksi tapahtumaan kertoivat päivän ohjelmistosta.Paavo Arhinmäki kävi tervehtimässä meitä ja kertomassa miksi kannattaa äänestää Eurovaaleissa. Myös Ifin edustajat olivat paikalla ja heiltä sai käydä kyselemässä vakuutuksista. Länsi-Suomen Osuuspankista Risto Kärkkäinen oli puhumassa ASP:lainasta.


Näiden jälkeen pidettiin taukoa, jaettiin porukka 6:teen ryhmään ja käytiin juomassa iltapäiväkahvit ja majoittauduttiin. Kun kaikki olivat saaneet huoneet ja olivat käyneet vaihtamassa ulkovaatteet, kokoonnuttiin ala-aulaan ja kerättiin ryhmät kasaan ja lähdettiin ryhmissä rastitehtäville joita oli 6. Rastit oli sijoitettu ulos Yyterin maastoon.

Minun ja Kati Saarisen rastilla oli Pamiin liittyvä ristikko. Jokaisella liitolla oli kaksi rastia. Kun rastitehtävät saatiin päätökseen, pääsi vähäksi aikaa nauttimaan kylpylästä ja saunasta.


PAMin ristikkorasti


JHL:n askelmittarirasti


PAMin tarjotinkävely kännilaseilla. Kännilasit vastasivat n. 1,5 promillen humalatilaa.

Sari Ilvonen kertoi PAMin tarjotinkävelyrastilla PAKKA-hankkeesta ja tarjosi nuorille kännilasit kokeiltavaksi. Lisätietoja: http://www.porinpakka.fi/ 
Metallin rastilla muodostettiin jonoa uudelleen.

Päivällinen oli klo 19 ja sen jälkeen oli rastitehtävien palkintojen jako.

Ilta päättyi coverbändin Tuskaruusun esiintymiseen ja sen jälkeen oli karaokea ja vapaata seurustelua :)

Seuraavana aamuna käytiin aamupalalla jonka jälkeen seurasi pieni happihyppelytuokio ulkona. Jokainen liitto kävi pienen kävelylenkin rannalle ym. Kokoonnuttiin vielä kerran omien liittojen kanssa kokoustiloihin ja käytiin läpi tapahtumaa. Kävi ilmi, että monet olivat tyytyväisiä, kun oli kolmen liiton yhteistapahtuma. Pääsi tutustumaan eri liittojen nuoriin ja sai uusia kavereita.Juha Lehtonen PAMista kertoi myös meille nuorille lisätyöstä ja sen tarjoamisesta työpaikoilla. Aihe oli ajankohtainen, koska melkein kaikki pamilaiset nuoret tekivät osa-aikatyötä ja lisätuntien tarjoaminen on tärkeää. Jokainen sai mukaansa PAMin kassin, joka sisälsi lisätyöoppaan sekä duunioppaan, joka sisältää tärkeää työelämätietoa.

Oli myös kiva nähdä pitkästä aikaa vanhojakin tuttuja. Rastitehtävät oli kivaa ajanvietettä ja paikkana yyteri oli tosi kiva ja sää suosi hyvin! Tuskaruusu olisi myös saanut esiintyä vähän pidempään illalla.Lopuksi käytiin vielä syömässä ja sen jälkeen siivottiin huoneet ja kerättiin kamppeet kasaan ja kotimatka bussilla alkoi. Kaiken kaikkiaan tapahtumaan osallistui yli 50 nuorta ja tapahtuma oli todella onnistunut! :)

Jasmiina Saarinen
Nuorisovaliokunnan varajäsen
Uusikaupunki

kuvat: Jasmiina Saarinen ja Anni Hasunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti