Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

keskiviikko 27. elokuuta 2014

Itä-Suomen alkuPAMaus

Itä-Suomen aluenuorten alkuPAMaus 2014 pidettiin Ruunaan retkeilykeskuksessa eli Lieksasta itään noin 30 km, lähellä Venäjän rajaa.
 
PAMilaiset valmiina kesyttämään kosket!

Tapahtuma alkoi aamiaisella ja rennolla tutustumisella toisiimme. Aamiaisen jälkeen siirryimme koulutusosioon jonka meille piti toimitsijamme Satu Kuopion toimistolta.
Koulutusosiossa käsittelimme ammattiliitossa vaikuttamista ja vaikuttamisen eri kanavia sekä termiä joukkovoima erilaisten käytännönläheisten esimerkkien avulla. Keskustelimme myös muista ajankohtaisista asioista, kuten tulevista liittovaaleista ja saimme Satulta vastauksia mieltämme askarruttaneisiin asioihin. Mieltä askarruttaneisiin asioihin nousivat esille mm. määräaikaisten sopimusten ongelmat, sopimustunnit, erilaiset lisät - kuten hälytysraha ja ylityökorvaukset, työttömyysasiat ja työhyvinvointi. Teimme myös vuodelle 2015 alustavaa toimintasuunnitelmaa, eli sitä mitä aluenuoret tekevät ja eri koulutusaiheita joista haluamme saada koulutusta ja tietoa.

Koulutusosion jälkeen kun aurinko alkoi lämmittämään lähdimme melomaan

Ruunaankoskia niin myötä- kuin vastavirtaankin käyttäen avuksi jo aikaisemmin päivällä koulutuksessa tullutta termiä joukkovoima avuksi.

Melontareitti oli noin 8 kilometriä pitkä ja sisälsi 4 eri koskea, joista kuuluisin onkin varmaan ensimmäisenä laskettu Neitikoski. Neitikosken alapuolella ovat Kattila-, Murroo- ja Siikakosket. Murrookoskella pysähdyimme kuivattelemaan hetkeksi ja nauttimaan karjalaisen erälounaan joka sisälsi mm. loimulohta, lanttukukkoa, karjalanpiirakoita munavoilla, ruisleipää, nuotiomakkaraa sekä salaattia unohtamatta tietenkään aina niin herkullista nuotiokahvia kahvikakun kera.

Aterian jälkeen laskimme vielä Siikakosken, jonka jälkeen meillä oli mahdollisuus laskeutua kumiveneestä järveen ja uida loppumatka rantaan turvavarusteet (pelastusliivi, kypärä) yllä ja kokeilla miltä tuntuu uida virtauksessa. Raskastahan se oli, niinkuin arvata saattaakin - mutta onneksi vesi oli vielä lämmintä. Kerkesimme juuri uida rantaan kun kaatosade yllätti meidät täysin ja saimme olla tyytyväisiä retken aikataulutuksesta. Melontareissun päälle tuntui hyvältä mennä lämmittelemään saunaan, meille oli lämmitetty valmiiksi sekä normaali- että savusauna.

Saunomisen jälkeen kotimatkalle suuntasi väsynyt, mutta rentoutunut PAMilais porukka.

Olethan tykännyt Itä-Suomena aluenuorista facebookissa, jos et klikkaa https://www.facebook.com/ItaSuomenaluenuoret?ref=bookmarks ja tykkää meistä niin saat tietoa ajankohtaisista asioista ja tulevista tapahtumista!

Pia Huikuri
Nuorisovaliokunnan jäsen
Itä-Suomen aluenuoret

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti