Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

torstai 12. maaliskuuta 2015

Operaatio vakiduuni - mikä se on ja miten osallistua?

"Operaatio vakiduuni on kampanja, jonka tavoitteena on herättää kansanliike vakiduunin puolesta. Kampanja kokoaa yhteen ihmisiä, jotka haluavat parantaa pätkätyöläisen asemaa yhteiskunnassa." (www.operaatiovakiduuni.fi). Tammikuun 15. päivä 2015 alettiin kerätä nimiä kansalaisaloitteeseen, minkä tarkoituksena on kieltää nollatuntisopimukset. Osa-aikatyölle tulisi 18 tunnin vähimmäisviikkotyöaika, tämä tuo osa-aikatyöntekijöille oikeuden ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan. Lakialoite säilyttää mahdollisuuden alle 18 tunnin sopimukselle työntekijän omasta toiveesta. (www.operaatiovakiduuni.fi) Operaatio vakiduunin teaservideon voit katsoa täältä.

Kansalaisalotteen on allekirjoittanut jo yli 23 000 henkilöä. Jotta aloite menee eduskunnan käsittelyyn tarvitaan siihen 50 000 ihmisen tuki. Voit kannattaa aloitetta ja lukea sen kokonaisuudessaan perusteluineen osoitteessa: www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1065.

Palvelualoilla pätkätyöläisiä on paljon, joten tällä on vaikutusta alamme työntekijöihin tulevaisuudessa. Toivon, että saamme yhdessä aikaan reilumman työelämän ja turvatun toimeentulon kaikille työntekijöille. Me kaikki voimme vaikuttaa siihen laittamalla oman panoksemme peliin. Esimerkiksi tämän aloitteen etenemiseen eduskunnan käsittelyyn voimme jokainen vaikuttaa!

Operaatio vakiduuni on järjestänyt mielenosoituksia nyt Tampereella, Jyväskylässä, Turussa, Oulussa, Kuopiossa ja Helsingissä. Helsingin mielenosoitus järjestettiin 28.2.2015 Narinkkatorilla. Narinkkatorille kerääntyi runsaasti ihmisiä allekirjoittamaan kansalaisaloitetta, kuuntelemaan Palefacea, syömään makkaraa ja keskustelemaan vakiduunista. Paleface haastettiin tukemaan kampanjaa ja hän lähti ilomielin mukaan tukemaan hyvää asiaa. Kaikissa edellä mainituissa tapahtumissa kerättiin porukalla nimiä kansalaisaloitteeseen. Osallistuin mielenosoituksiin Tampereella ja Helsingissä ja olin keräämässä nimiä kansalaisaloitteeseen. Olin keräämässä nimiä kansalaisaloitteeseen myös Mäntsälässä lauantaina 17.1.2015, siellä allekirjoitin kannatusilmoituksen itsekin.Voit ilmoittautua Operaatio vakiduunin tukijaksi osoitteessa: http://operaatiovakiduuni.fi/tukijailmoitus/. Tukijana saat ajantasaista tietoa tulevista tapahtumista. Jakakaa tietoa Operaatio vakiduunista, kertokaa tutuille ja jakakaa tietoa sosiaalisessa mediassa. Somessa käytettävä hashtag on #vakiduuni. Voit tilata itsellesi myös näyttävän kotimaisen Operaatio Vakiduuni -pipon ostaa täältä.


Haastan teidät kaikki toimimaan vakiduunin puolesta!

Heidi Lehtikangas
PAMin liittovaaliehdokas 1217 Helsinki-Uusimaa
036 Helsingin varastotyöntekijät r.y.:n johtokunnan jäsen ja nuorisovastaava
PAM aluenuoret Helsinki-Uusimaa
SAK nuoret Helsinki-Uusimaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti