Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

torstai 23. heinäkuuta 2015

UNI Europa Youth Committee Meeting - Me otamme meidän tulevaisuutemme takaisin!Suomen ja Ruotsin edustajat osoittamassa mieltään Dublinissa 23.6.2015

Uni Europa Youth:in komiteatapaaminen eli niin kutsuttu liittokokous järjestettiin Dublinissa 22. - 24.6. Tapahtumaan osallistui aktiivisia vaikuttajia läpi Euroopan ja keskustelu kävi vilkkaana. Työelämä on murroksessa ja yhteinen huoli solidaarisesta Euroopasta ja sen työmarkkinoista toi tällä kertaa Dubliniin lähemmäs 60 oman liittonsa nuorta osaajaa ja asiantuntijaa. Komiteatapaaminen järjestetään kahden vuoden välein ja sen keskeisempänä tehtävänä on vahvistaa toimintasuunnitelma painopisteineen seuraavaksi kahdeksi vuodeksi ja valita porukka, joka tätä joukkoa johtaa valitun kahden vuoden kauden ajan.


Toimintasuunnitelman keskipisteinä ovat seuraavan kahden vuoden ajan ovat nuorisotakuun kehittäminen ja lobbaaminen Euroopan tasolla, nuorison järjestäytymisen vahvistaminen ja nuorten näkymisen lisääminen ay-vaikuttajina. Me emme ole vain tulevaisuus vaan olemme myös nyt ja tässä. Nuorisotyöttömyyden ja prekaarien työsuhteiden ja työolojen lisääntyminen on meidän yhteinen ongelmamme, jolle ei voida sulkea silmiä.
Toimintasuunnitelman hyväksytyssä muodossaan pääset lataamaan täältä. Tästä linkistä löydät myös kokoukselle tehdyt aloitteet mm. minimipalkasta. http://www.uniglobalunion.org/news/2015-uni-europa-youth-conferenceToimintasuunnitelmassa jokaisen kappaleen lopusta näet muutaman tiivistetyn kohdan, joiden avulla pyritään ohjaamaan steerin groupin eli UNI Europa Youthin ohjausryhmän toimintaa. Ohjausryhmässä on jokaiselta alueelta kaksi edustajaa, yksi varajäsen ja toinen varsinainen jäsen. Tänä vuonna Pohjoismaista tuli valituksi ohjausryhmän jäsenten lisäksi myös varapuheenjohtaja ja puheenjohtaja UNI Europa Youthille. Ruotsista oleva Daniel Carlstedt toimii Uni Europa Youthin puheenjohtajana seuraavat kaksi vuotta. Cathrine Ertsaas Norjasta toimii varapuheenjohtajana ja ohjausryhmän varsinaisena jäsenenä toimii allekirjoittanut eli Eveliina Reponen. Varajäseneksi pohjoismaita edustamaan valittiin Trond Vegard Saele Norjasta.
Uusi Steering Group valmiina aloittamaan työt


Toimintasuunnitelman, henkilövalintojen ja aloitteiden käsittelyn lisäksi kokouksessa kuultiin useita mieleenpainuvia ja voimakkaita esityksiä niin järjestämiskampanjoista maailmalla kuin ITF –nuorten toiminnasta ja ammattiliittojen onnistumisista. Erittäin oleellinen osa UNI Europan nuorisotoimintaa on kokemusten jakaminen ja verkostojen luominen, sillä kantavana toiminnan teemana on että yhdessä olemme enemmän. UNI Europa Youth jatkaa aktiivisesti back to our future –kampanjan työstämistä. Kampanjaan pääset seuraamaan täältä: http://www.back2ourfuture.org/


Uni Europa Youthin kokousedustajat mukana mielenosoituksessa.


Kokoustamisen lisäksi osallistuimme mielenosoitukseen Clerysin työntekijöiden puolesta. Clerys on tai oikeastaan oli paikallinen tavaratalo, joka sulki ovensa ilman ennakkovaroitusta ja jätti työntekijät tyhjän päälle.
Tähän kampanjaan pääset tutustumaan täällä: https://www.facebook.com/justiceforclerysworkers


Onko UNI Europa sinulle kokonaisuudessaan tuttu? Lisää infoa saat täältä: https://www.pam.fi/wiki/uni-europa.html
UNI Globalin puheenjohtajanahan toimii meidän Ann Selinimme. Uni Globalista infoa mm. täällä:
https://www.pam.fi/wiki/uni-global-union.html


UNI Europa Youthin facebook- sivut löydät täältä:

Tilaa itsellesi UNI Europa Youhtin  viesti täältä:
http://www.uniglobalunion.org/groups/uni-youth/news
Kesäterkuin,
Eveliina Reponen
eve.reponen@gmail.com
PAMin nuorisovaliokunnan puheenjohtajaEi kommentteja:

Lähetä kommentti