Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

sunnuntai 9. elokuuta 2015

Lounais-Suomen aluenuorten tapahtuma Turussa

PAMin Lounais-Suomen aluenuorten yhteinen tapahtuma järjestettiin tällä kertaa Turussa 8.8.2015. Tapahtuma alkoi lauantaina puolelta päivin kokoontumisella Turun Radisson Blu Marina Palace -hotellissa sekä maittavalla lounaalla. Osallistujia oli järjestäjät mukaan lukien hieman alle 20. 
Tila, jonne lounas oli katettuna, toimi samalla myös kokoutilana. Aluksi Kati Saarisen johdolla osallistujat tutustuivat toisiinsa hauskan ryhmätehtävän avulla. Sen jälkeen Tanja Suomilammi kertoi nuorille työehtosopimuksesta, nuorten toiminnasta PAMissa, työntekijän oikeuksista, luottamusmiesten tehtävistä sekä siitä millainen työsopimuksen tulisi olla. Nuoret saivat myös tietoa siitä, miten edetään sellaisessa tilanteessa, jos esimerkiksi työpaikalla ilmenee ongelmia, joissa tarvitaan PAMin apua. Nuorten kesken syntyi paljon hyvää keskustelua. Lisäksi Anni Hasunen kertoi PAMin työttömyyskassasta sekä mahdollisuudesta saada sovellettua päivärahaa työttömyystilanteessa. Kattavan infopaketin jälkeen nuoret ryhmittyivät jälleen pienempiin joukkoihin, joissa he ratkoivat työelämään ja PAMiin liittyvän ristikon sekä muita visaisia kysymyksiä. Lopuksi jokainen sai kirjoittaa paperille yhden hyvän syyn, miksi kuulua PAMiin.
Monta hyvää syytä olla PAMin jäsen! "TES", "neuvot", "edut", "turva", "apu", "kassa", "luottamus", "power", "huolehtiva", "toimeentuloturva"
Koulutuksen jälkeen halukkaat saivat lähteä Turun torilla järjestettyyn Meillä on unelma -mielenosoitukseen, jossa osoitettiin mieltä rasismia ja vihaa vastaan, ihmisarvon puolesta. Nuorille oli myös varattu hotellilta saunatila ja halukkaat saivat mennä testaamaan löylyjä. Kuudesta eteenpäin söimme illallista hotellilla. Ruoka oli hyvää ja täyttävää!
Illallisen jälkeen suuntasimme porukalla Samppalinnanpuistoon Aurafesteille. Esiintyjinä olivat muun muassa Brädi, Spekti, Uniikki, Heavyweight ja JVG. Tunnelma oli loistava!
Ne, jotka olivat saapuneet aluenuorten tapahtumaan kauempaa, saivat yöpyä Radisson Blu -hotellissa. Itse kuuluin tähän ryhmään ja hotellissa sai kyllä hyvät yöunet! Lisäksi aamupala oli hyvä ja kattava. Aluenuorten tapahtuma oli hyödyllinen ja opettavainen, mutta samalla rento. Oli myös kiva tavata uusia ihmisiä!


Kirjoittanut: 
Essi Huhtamäki
Nuorisovastaava
PAM Liikealan Porin osasto 067 ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti