Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

torstai 1. lokakuuta 2015

Uni Europa Youth - Nordic meeting

Uni Europan Youthin pohjoismaiden toiminta-alueen nuorisosihteerit ja nuorisovaliokuntien puheenjohtajat sekä nuorten edustajat tapasivat Islannissa viikon 39 alussa.  Uni Europa Youthille valittiin uusi  ohjausryhmä ja uusi toimintaohjelma viime kesäkuussa Dublinin kokouksessa, eli tämä tapaaminen oli oikeastaan toimintakauden ensimmäinen tapahtuma ja siis erittäin hyvä tilaisuus pohtia pohjoismaiden yhteistä näkemystä seuraaville kahdelle toimintavuodelle. Pohjoismailla on tänä kautena erittäin hyvä tilanne sillä normaalin hallituspaikan lisäksi olemme saaneet iloksemme sekä yhden varapuheenjohtajuuden että myös varsinaisen puheenjohtajuudenkin.


Uni Europa Youth toimii läpi Euroopan ja pyrkii tasapuolisesti aktivoimaan jokaista aluetta. Tämän lisäksi jokainen alue tapaa vuosittain myös yhdessä linjaamaan tulevia teemoja ja keskeisiä kysymyksiä. Pohjoismaiden tapaaminen oli viimeksi tasan vuosi sitten Helsingissä ja vuorotteluperiaatteen mukaisesti oli tänä vuonna vuorossa Islanti ja järjestelyvuorossa upea Ingvar, joka on edustanut pohjoismaita ohjausryhmässä viimeiset kaksi vuotta.

Näiden kahden päivän aikana tutustuimme niin islantilaiseen järjestämiskulttuuriin, työntekijöiden kouluttamiseen yritysten näkökulmasta, vierailimme Islannin parlamentissa  eli Alltingissa (isl. Alþingi)  ja presidentin virka-asunnolla sekä opimme runsaasti niin islantilaisesta talouspolitiikasta ja pakolaiskustannusten positiivisesta vaikutuksesta mm. Islannin talouteen.

Virallisten kokousten lisäksi pääsimme vihdoin keskustelemaan yhdestä suurimmista nuorisotoiminnan haasteista eli viestinnästä. Uni Europa Youth on mukana erittäin monessa kampanjassa ja hankkeessa, mutta näiden todellinen onnistuminen jää usein hieman vajaksi juuri viestinnän vuoksi. Pohjoismaisten edustajana hallituksessa otin tästä kopin itselleni ja teimme yhdesssä listauksen sellaisista asioista, joita tulevaisuudessa tulisi kehittää niin Uni Europa Youthissa kuin myös valtakunnallisellakin tasolla. Toivottavasti nämä kehitykset tulevat tuomaan viestin myös sinulle ja pääset sitä kautta tiiviimmin mukaan myös eurooppalaiseen ay-liikkeeseen!Tutustuhan näihin linkkeihin ja käy tykkäämässä!

Tässä myös Christerin tekemä video matkasta:
https://www.youtube.com/watch?v=TOkPpQUEZPc&feature=youtu.be

Eveliina Reponen
Uni Europa Youth, member of the Steering Group
Nuorisovaliokunnan puheenjohtaja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti