Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

maanantai 14. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 14. luukku: Lounais-Suomen aluenuorten pikkujoulutLounais-Suomen PAMilaiset aluenuoret viettivät yhteisiä pikkujouluja Porissa 11.12.2015. Paikkana toimivat Jacuzzi - allas- ja saunatilat Porin keskustassa. Mukana oli noin parikymmentä innokasta nuorta Lounais-Suomen alueelta. Kemut alkoivat kuuden aikaan illalla, ja kun kaikki olivat esitelleet itsensä, oli vuorossa ruokailu. Maittavat ruuat oli meille toimittanut porilainen Viikin Helmi.

Iida Viljanen
Rennon ruokailun ja jutustelun jälkeen sai puheenvuoron illan ensimmäinen vieraileva tähti Iida Viljanen Tampereelta. Hän on Kunnon työn lähettiläs ja edustaa SASK:ia eli Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskusta. Hän kertoi meille SASK:in toiminnasta ja siitä mitä kaikkea hyvää sen toiminnalla on saatu aikaan. 


SASK toimii viidellä eri mantereella kehittyvissä maissa auttaen saamaan kaikille työntekijöille paremmat työolot, elämiseen riittävän palkan, kunnolliset työsopimukset sekä parantamaan muita työelämän epäkohtia. SASK:in tekemä arvokas työ on kehitysyhteistyötä sekä solidaarisuustyötä ja sillä on tälläkin hetkellä meneillään 60 hanketta ympäri maailman. Tärkeää ongelmien ratkaisussa on se, että työntekijät saadaan järjestäytymään ammattiliittoihin ja luomaan joukkovoimaa. SASK yrittää myös saada eri liittojen johtajia maailmalla tekemään yhteistyötä vaikka he kannattaisivatkin eri puolueita. SASK on tiiviisti mukana myös esimerkiksi Nenäpäivän järjestämisessä. Lisätietoja: www.sask.fi ja www.vahvantehtava.fi

Petri Ahokangas
Illan toinen vieras oli vuoden nuori duunari, Petri Ahokangas. Hän tuli Metalliliitosta puhumaan meille Operaatio Vakiduunista. Se on Metalliliiton aloittama projekti, jossa kerättiin puolen vuoden aikana 63 000 nimeä kansalaisaloitteeseen. Tämä aloite haluaa kieltää lailla nollatuntisopimukset ja taata kaikille työntekijöille vähintään 18 tunnin viikkotyöajan. Jos esimerkiksi opiskelija haluaa koulun ohella työskennellä alle 18 tuntia viikossa, voidaan siitä tehdä kirjallinen sopimus. Kansalaisaloite luovutettiin perjantaina 4.12 eduskunnalle ja se etenee käsittelyyn! Tämän jälkeen myös Lounais-Suomen nuorten PAMilaisten toimintaryhmä esittäytyi.

Ja onneksi löytyi myös karaokevehkeet!Illanviettoon kuului myös saunomista ja uintia, biljardia, karaokea sekä tietenkin joulupukin vierailu. Myöhemmin illalla iloinen porukka lähti katsomaan Poets of the Fallin keikkaa Bar Kinoon.Essi Huhtamäki

Nuorisovastaava, PAM Liikealan Porin osasto 067 ry

Lounais-Suomen toimintaryhmän jäsen

Kuvat: Essi Huhtamäki, Eveliina Kuuskoski ja Roosa Laine

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti