Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

torstai 17. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 17. luukku: Vaikuttaja varastostaMoikka!

Olen Heidi Lehtikangas ja kerron nyt oman tarinani vaikuttamisesta PAMissa. Vuoden 2014 alussa tulin paluumuuttajana PAMiin kun palasin palvelualalle. Olin saanut kipinän ja jonkinverran kokemusta ay-toimintaan jo ennen paluutani. Heti PAMilaiseksi palattuani osallistuin AlkuPAMaus1 tapahtumaan mikä järjestettiin Serenassa, tapahtumassa kyselin toimitsijalta ja aktiiveilta kuinka pääsisin mukaan toimintaan. Keväällä osallistuin myös AlkuPAMaus2 tapahtumaan missä aiheena oli vaikuttaminen ammattiliitossa. Syksyllä 2014 pääsin mukaan PAMin Helsinki-Uusimaan toimintaryhmään, samoihin aikoihin lähdin ehdolle myös PAMin liittokokousvaaleihin. Syksyllä 2014 oli ammattiosastoni, Helsingin varastotyöntekijät ry:n, syyskokous. Syyskokouksessa minut valittiin johtokuntaan kaudelle 2015-2016 ja minusta tuli myös ammattiosastomme nuorisovastaava. Kesäkuussa 2015 olin PAMin liittokokouksessa ja sieltä poiki varapaikka myös valtuustoon. Syksyllä 2015 järjestettiin PAMin ensimmäinen Nuorisofoorumi, siellä minut valittiin nuorisovaliokuntaan.

Aluenuorten toiminnassa järjestetään suurimmaksi osaksi tapahtumia. Järjestettävät tapahtumat on suunnattu kaikille alueen nuorille jäsenille. AlkuPAMaus on nimenomaan uusille ja ensimmäistä kertaa tapahtumaan osallistuvalle nuorelle jäsenelle suunnattu, sieltä saa tietopaketin omasta ammattiliitosta. Helsinki-Uusimaan AlkuPAMaus 2016 järjestetään maaliskuussa. Nyt kun minut valittiin nuorisovaliokuntaan niin toimin myös aluenuorten toiminnan vetäjänä. Jos alueesi on Helsinki-Uusimaa, olet kiinnostunut toimintaryhmässä toimimisesta, sinulla on ideoita tai toiveita tulevia tapahtumia koskien tai joku askarruttaa, voit ottaa minuun yhteyttä.

Ammattiosaston johtokunnassa pääsee vaikuttamaan jäsentä lähimpänä olevaan kenttään. Ammattiosastoni nuorisotoiminta on ollut edellisinä vuosina hyvin hiljaista ja aloitin toiminnan oikeastaan tyhjästä. Kun nuorisotoiminta ei ole aikaisemmin ollut aktiivista niin ensimmäinen haasteeni sen käynnistämisessä oli jäsenten tavoittaminen, että saisin osallistujia tapahtumaan, sekä nuoria kiinnostavan tapahtuman ideoiminen. Etsin omalta työpaikaltani jäseniä ja aloin kysellä minkälaisista tapahtumista he olisivat kiinnostuneet. Sain vihjeen, että perhetapahtumalle on kysyntää, ensimmäinen järjestämäni tapahtuma oli nuorten perheretki Särkänniemeen ja se vetikin hyvin osallistujia. Yhdessä muutaman muun ammattiosaston nuorisovastaavan kanssa järjestimme myös yhteisen nuorten reissun Pärnuun elokuussa 2015. Ammattiosastoni järjestää myös työpaikkakäyntejä alan työpaikoilla, niihinkin olen päässyt osallistumaan. Ammattiosastossa toiminen on erittäin mielenkiintoisista ja toiminta voi olla juuri niin laaja tai suppeaa mitä johtokunnan jäsenet siitä haluavat tehdä. Kannustan jokaista nuorta jäsentä osallistumaan vähintään oman ammattiosastonsa kevät- ja syyskokouksiin ja selvittämään mitä tapahtumia tai jäsenetuja oma osasto tarjoaa. Jos sinulla on halu vaikuttaa, lähde rohkeasti mukaan ammattiosaston toimintaan!


Odotan jo innolla uutta touhukasta vuotta! Toivon näkeväni paljon uusia nuoria vuoden 2016 tapahtumissa!

Rauhallista joulun aikaa ja onnellista uutta vuotta! :)

Heidi Lehtikangas


PS. Täältä löydät niin minun kun muidenkin PAMin nuorisovaliokuntalaisten yhteystiedot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti