Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

perjantai 18. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 18. luukku: vaikuttaja, joka osaa myös sanoa eiMatkalla mielenilmaukseen:
PAMin Pohjois-Suomen porukkaa
matkalla STOP mielenilmaukseen 18.9.2015
Olen Ninni, 27 vuotias oululainen ay-aktiivi. Vaikutan PAMin nuorisovaliokunnan ja alueellisen nuorisotoiminnan lisäksi myös SAKssa, jossa toimin Oulun ja Kainuun aluenuorten puheenjohtajana. Oma urani ammattiyhdistysliikkeessä alkoi hieman salakavalasti. Kiinnostus yhteiskunnallisiin asioihin vei minut PAMin edustajistoehdokkaaksi vuonna 2010 ja saman vuoden syksyllä minut valittiin ammattiosastoni johtokuntaan. Aluenuorten toimintaan lähdin mukaan vuotta myöhemmin ja nopeasti huomasin olevani aktiivinen vähän siellä ja täällä. 

Kuluneet vuodet ovat olleet erittäin antoisia. On päässyt tapaamaan ihania ihmisiä, kokemaan yhdessä niin onnistumisen kuin epäonnistumisenkin hetket, saanut hyviä oppeja vanhoilta konkareilta mutta päässyt myös itse tuomaan jotain uutta siihen miten on vuosikymmenet toimittu. Ay-toiminta on ennen kaikkea yhteisten asioiden ajamista, onneksi ympärillä on ihana ja iso ay-perhe jossa kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja omaan napaan tuijottajat ovat harvassa.

Tulevaisuuden tekijät: Tulevaisuuden
tekijät Voionmaalla 2.12.2012
Kuva: H.KiiskiYksi mahtavimmista tilaisuuksista on ollut osallistua SAK:laisten liittojen ja työväenopistojen yhteiskoulutus , Tulevaisuuden tekijät, jossa parisen kymmentä nuorta eri liitoista kiersi jokaisen opiston hakien sieltä parhaimmat opit omaan ay-toimintaan. Tuo ajanjakso oli pitkä ja antoisa toki myös hiukan rankka matka kulkea, mutta hetkeäkään siitä en vaihtaisi pois.

Ammattiyhdistystoiminta on opettanut minulle paljon, etenkin sen että toisinaan on osattava sanoa ei. Kun on yhtä aikaa opiskellut, tehnyt töitä ja vapaa-aikansa käyttänyt milloin minkäkinlaiseen koulutukseen tai kokoukseen, on pakko luopua jostain. Tällä hetkellä oma ”ei” on vuoden 2014 lopusta ollut ammattiosaston toiminnassa, sillä neljän vuoden jälkeen oli hyvä tehdä tilaa myös uusille tulokkaille ja pysähtyä itse miettimään miten omaa aktiivisuuttaan voisi kehittää.

Tulevaa vuotta odotan innolla. Uuden nuorisovaliokunnan kausi starttaa ja pääsemme yhdessä kehittämään liiton nuorisotoimintaa eteenpäin juuri sellaiseksi kuin sen tällä vuosikymmenellä pitääkin olla.

Ihanaa joulunaikaa ja onnellista tulevaa vuotta!

-Ninni-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti