Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

lauantai 19. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 19. luukku: Rivijäsenestä työpaikan luottamusmieheksi


Noin kolme vuotta sitten liityin Palvelualojen ammattiliittoon. Muutama kuukausi sen jälkeen minut valittiin työpaikkani Holiday Club Caribian luottamusmieheksi. Tämän jälkeen minulta eräs osastomme jäsen kysyi osastomme elojuhlassa: ”Miten noin nuori on lähtenyt työpaikkansa luottamusmieheksi? Nostan hattua.” Vastasin siihen, että lähdin mukaan, koska halusin olla kehittämässä meidän työpaikkaa maailman parhaaksi työpaikaksi. Noh, työtä on vielä paljon tämän tavoitteen saavuttamiseksi..

Tässä sitä nyt ollaan 26-vuoden iässä ja lähdössä toiselle kaudelle työpaikkani luottamusmiehenä. Rohkaisen kaikkia niitä ketkä miettivät luottamusmiehenä tai työsuojeluvaltuutettuna toimimista omalla työpaikallaan lähtemään mukaan. Hyvin usein luodaan kuva, että luottamusmiehet/työsuojeluvaltuutetut ja yrityksen johto istuvat lähes aina eri puolella pöytää. Kuitenkin korostan, että omalla toiminnalla ja positiivisella suhtautumisella asioihin voi päästä vaikeistakin asioista molempia osapuolia tyydyttävään sopimukseen ja yhteisymmärrykseen, vaikkakin sinä edustat työpaikan henkilöstöä. Kokemus on ollut erittäin avartava ja on antanut näkökulmaa työpaikkani asioihin. Kaikki ei kuitenkaan ole niin mustavalkoista kuin annetaan ymmärtää.
PAMin liittokokousedustajana kesäkuussa 2015.


Fight for 15 kamppiskuva kesä 2015.
Mitä sitten työsuojeluvaltuutetuilta tai luottamusmiehiltä vaaditaan? Itse koen, että näiden kahden edellä mainitulta toimijalta vaaditaan ehdottomasti pitkää pinnaa ja hyviä sosiaalisia taitoja. Joskus tulee työpaikalla esille asioita, jotka vaativat perusteellista selvittämistä ja neuvottelua. Tällöin kärsivällisyydestä ja hyvistä vuorovaikutustaidoista on todella paljon hyötyä.

Jos sinulla heräsi kiinnostus toimia työpaikkasi työsuojeluvaltuutettuna tai luottamusmiehenä juttele ensin asiasta työkavereittesi kanssa ja tämän jälkeen ota yhteyttä omaan ammattiosastoosi. Jos työpaikallasi ei ole vielä luottamusmiestä tai työsuojeluvaltuutettua mahdolliset vaalit voidaan järjestää myös kesken toimikauden. Rohkeasti siis mukaan!


Piia Noronen
Holiday Club Caribian luottamusmies
Turku
piia.noronen@holidayclub.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti