Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 13. luukku: PAMin hallituksen juniori esittäytyyJouluinen tervehdys Oulusta!


Joululoma häämöttää muutaman viikon päässä ja kiireinen syksy ay-hommissa alkaa olla voiton puolella. Keväisen liittokokouksen myötä oma ”ay-urani” otti kerralla suuren askeleen eteenpäin, kun minut valittiin alueeltani PAM:n hallitukseen. Kaikki täsmäsi: Ikä (reippaasti alle 30v ;), työnantaja, maakunta. Hallituksen kun tulee edustaa kattavasti jäsenistöä huomioiden sekä ikä-, että sukupuolijakauman sekä kaikki pamilaiset alat. Ennestään kuuluin Oulussa Liikealan Oulun osaston johtokuntaan ja toimin osaston nuorisovastaavana. Olen mukana myös Oulu-Lapin aluenuorten toiminnassa. Mistään muusta en ollut uskaltanut unelmoidakaan, joten hallituspaikka pääsi yllättämään pahemman kerran. Tai ehkä paremman tässä tapauksessa!

Jo ennen ensimmäistä suunniteltua syksyn kokousta meidät, tuore hallitus kutsuttiin pikaisesti koolle yhteiskuntasopimukseen liittyen. Tämän jälkeen yhteiskuntasopimus, pakkolait, mielenilmaus, Ek, maan hallitus ja muut tahot ovat värittäneet syksyn kokouksia kukin vuorollaan ja tyylillään. Keskusteltu on, mutta käytettyjen puheenvuorojen yksimielisyys on yllättänyt itseni. Toisaalta kun yhteiskunnan tilanne tuntuu olevan ay-liike vastaan EK, työnantajat ja maan hallitus,  yksimielisyys on helppo ymmärtää. Monen kokouksen agenda on muuttunut vielä viime hetkillä, kun yhteiskunta on tuupannut asialistalle kiireisempiä puheenaiheita.

Ensimmäisestä kokouksesta lähtien minulla on ollut tunne, että kuulun joukkoon. Olen nuorin, varmasti vähiten kokenein eikä minulla ole esimerkiksi taustaa luottamusmiehenä. Meitä keltanokkia hallituksessa on onneksi monta muutakin ja jokainen tuo kokouksiin oman panoksensa ja näkemyksensä. Tyhmiä kysymyksiä uskaltaa esittää eikä homma ole niin jäykkää kuin pelkäsin. Syksyn myötä kun hallitustoverit ovat käyneet tutummiksi ilmapiirikin on keventynyt, vaikka käsiteltävät asiat tuntuvatkin olevan joka kerta toinen toistaan synkempiä. Tärkein asia on kuitenkin ajaa jäsenten etuja parhaalla mahdollisella tavalla. Monelle meistä on tullut yllätyksenä, miten nopeatempoisia kokoukset ovat ja miten pitkälle asiat on valmisteltu ennakkoon. Kokousmateriaaleihin on parempi perehtyä itsenäisesti hyvissä ajoin, sillä kokouksen edetessä siihen ei enää aikaa ole.

Syyskauden lopulla osallistuin myös ensimmäiseen Valtuuston kokoukseen, jossa hallitus oli pääasiassa kuunteluoppilaan roolissa. Kiinnostava ja uusi kokemus kaiken kaikkiaan.
 Loppuvuosi on kokousten osalta niin sanotusti ay-vapaa ja pieni hengähdys tuleekin tarpeeseen. Ensi vuonna kokouskalenteriini tulee hallituksen ja valtuuston kokousten lisäksi myös osallistuminen vasta valitun nuorisovaliokunnan kokouksiin; olen Oulun alueen varajäsen nuorisovaliokuntaan, mutta hallitus valitsi minut edustamaan hallitusta NVK:n kokouksiin.

Kävin tässä vasta työhaastattelussa ja hieman huvittuneena mietin, että mahtaa olla työnantaja mielissään, jos minut sattuu tehtävään valitsemaan. Heti ensimmäisenä työpäivänä kun kaivan esille kalenterini ja alan toivomaan vapaita ja palkattomia vapaapäiviä kaikille kevään kokousreissuille. Ei nimittäin taida kovin montaa täyttä työviikkoa päivätöissä olla koko keväänä edessä. ;)


Nautinnollista joulun aikaa kaikille!

Tiia Tuomela, PAM:n hallituksen jäsen, Oulu
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti