Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

perjantai 4. joulukuuta 2015

Joulukalenterin neljäs luukku: Moniaktiivina ay-liikkeessä – Ihmiset sen tekevät!


PAMin valtuutettu, osaston johtokunnan jäsen, SAK nuorten vetäjä, SASKin kunnon työn lähettiläs… Mitä näitä nyt on. Mulla on aina ollut vahva tarve auttaa ja puolustaa heikompiani. Ay-tarinani tausta alkaa opiskelija-aktiiviudesta, ja PAMilainen luku alkoi käytännössä kolmisen vuotta sitten kun siirryin toisesta liitosta enemmän oman alani liittoon. Halu vaikuttaa asioihin työpaikalla sekä tahto edistää oikeudenmukaista työelämää ja työhyvinvointia on ollut eteenpäin vievä voimani. Ihmiset, ihmisten kohtaaminen ja yhdessä tekeminen antavat sitä energiaa ja tsemppiä, jolla jaksan luottamustehtäviä hoitaa.

Maailma tulee ihollemme yhä intensiivisemmin digitalisaation ja kaikenlaisten sovellusten myötä, sekunnin murto-osassa pääsen maailman äärestä toiseen, uutiset tavoittavat median välittömästi. Globaalit työolot, halpatyön kitkeminen ja kestävä kehitys ovat tärkeitä, siksi olen vahvasti mukana Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus, SASK, toiminnassa kunnon työn lähettiläänä. Lähettiläänä kerron esimerkiksi osastoille kokousalustajana tai tapahtumissa järjestön toiminnasta ja hankkeista, ajankohtaisista kampanjoista sekä solidaarisuusyhteistyön merkityksestä.

 Tapahtumien lisäksi yksi tapa viedä SASKin viestiä eteenpäin on alustuskeikat osastojen tai SAKn paikallisjärjestöjen tilaisuuksissa. Kävin vieraana Raumalla, PAMin Lounais-Suomen aluesuunnittelupäivillä alkusyksyllä. Kukin lähettiläs saa tehdä työtä omien kiinnostusten ja aikataulujen mukaan. Minulle tämä on niin tärkeää, että käyn mielelläni puhumassa! Sydämellä on helppo tehdä ja vastaanotto on aina ollut hyvä!

SASK on suomalaisten ammattiliittojen kehitysyhteistyö- ja solidaarisuusjärjestö, joka toimii ihmisarvoisen työn ja elämiseen riittävän palkan edistämiseksi. Parhaiten työoloja valvoo työpaikalla toimiva vahva ja itsenäinen ammattiliitto. SASKilla on noin 60 hanketta neljällä eri mantereella, joiden avulla tuetaan työntekijöiden järjestäytymistä, sen lisäksi SASK on mukana monissa kampanjoissa Suomessa. Tunnetuimpia varmasti ovat Nenäpäivä, Puhtaat vaatteet ja Vaatevallankumous. Muutaman vuoden olemme olleet osa kansainvälistä Kunnon työn päivää, jota vietetään 7.10. Haluankin tässä haastaa kaikki aktiivit mukaan kampanjaan! Millainen sinun mielestäsi on kunnon työ? Miettikää omilla alueillanne miten voisitte osallistua Kunnon työn päivään. Osallistumistapoja on monia, lisätietoja www.kunnontyo.fi


Kunnon työn lähettiläänä olen ollut järjestämässä monenlaisia tapahtumia. 7.10. vietetään kansainvälistä Kunnon työn päivää, jota juhlimme Decent work Clubilla Tampereella.

SASK järjestää vuosittain myös opintomatkan hankemaihinsa. Viime vuonna pääsin mukaan Filippiineille, jossa tutustuimme SASKin työhön paikanpäällä sekä paikallisiin ammattiliittoihin kalastajista ja autotehtaista, sairaanhoitajien liittoihin. Matka oli kaikin puolin silmiä avartava ja mullistava! Aina muistan hehkuttaa kuinka rohkeita ja vahvoja ihmisiä sain tavata. Järjestäytyminen Filippiineillä ja muissa kehittyvissä maissa on vielä lapsen kengissä, mutta se tunteen palo ja tahdonvoima muuttaa asioita oli huikea! Meissä uuden sukupolven aktiiveissa on mielestäni samanlaista voimaa! Pitää tehdä hyvä suunnitelma ja uusia tapoja kanavoida hyvää energiaa, meillä jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa!

SASKin opintomatkalla tutustuimme Filippiinien ammattiyhdistysliikkeeseen käytännössä. Osallistuimme työläisten mielenilmaukseen, jossa lanseerattiin myös #vakiduuni kansainvälisesti 😊

Ajattelen niin, että annan aikaani liikkeelle paljon, mutta saan myös todella paljon takaisin! Olen osallistunut monipuolisiin koulutuksiin, tapahtumiin ja mielenilmauksiin useammin kuin koskaan ennen. Olen tutustunut uusiin ihmisiin ja verkostoitunut enemmän kuin koskaan ennen. Ihmiset ja tekeminen ovat opettaneet paljon. Aktiivina olen päässyt suoraan ajankohtaisen tiedon lähteille. Lyhyessäkin ajassa saa paljon aikaan, kun on tahto tehdä yhdessä yhteiseksi hyväksi!
Kannustan rohkeasti lähtemään mukaan aktiivitoimintaan ja tapahtumiin! Meillä jokaisella on merkitys ja yhtenäisessä joukossa on voimaa! Ihmiset tekevät liikkeen!

#rakkaudestavaikuttamiseen ja #rakkaudestaliikkeeseen

Terkuin,
Iida Viljanen
Tampere

PeeÄs. Lisätietoja SASKin toiminnasta www.sask.fi tai suoraan minultakin voi kysyä, autan mielelläni J


Kerro sinäkin oma tarinasi ja jaa se meille sosiaalisessa mediassa hashtagilla #rakkaudestavaikuttamiseen tai lähetä se meille tänne blogiin julkaistavaksi osoitteella paminnuoret@gmail.com. Julkaisemme myös tarinoita sosiaalisen median puolelta täällä blogissa eli jakaminen kannattaa ja niistä vinkkaaminen meille on myös suotavaa. Kerro tarinasi, tee toiminta näkyväksi, ole ylpeä tekemisestäsi ja kiitä heitä jotka vaikuttavat meidän kaikkien puolesta!

Me haastamme juuri sinut mukaan NYT!
Kerro tarinasi #rakkaudestavaikuttamiseen –teemalla ja ole mukana porukassa, joka luo tapoja toimia ja kuuluu aktiivisesti kaikkialla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti