Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

tiistai 1. joulukuuta 2015

Joulukalenterin ensimmäinen luukku: Vaikuttajana kansainvälisellä tasolla

Hei! Minä olen Reposen Eveliina, kavereiden ja tuntemattomien kesken ihan vain Eve. Olen vuodesta 2011 asti toiminut PAMin nuorisovaliokunnassa, joka pyrkii (ja tuo!) valtakunnallisena asiantuntijaelimenä tuomaan nuorten ääntä esiin työelämää koskevissa aiheissa ja olemaan se tarvittava muutos jota juuri nyt ja tässä hetkessä kaivataan. Vuonna 2012 minut valittiin tämän asiantuntijaelimen puheenjohtajaksi ja tätä tehtävää teen yhä innolla ja ilolla kohti uutta tapaa toimia. Tämän joulukalenterin aikana tulet varmasti kuulemaan lisää siitä mitä esimerkiksi nuorisovaliokunta tekee mutta annetaan muiden kertoa siitä. Paikallisella tasolla toimin aktiivisesti sekä omassa ammattiosastossani varapuheenjohtajana ja nuorisovastaavana että SAK:ssa useissa eri luottamustehtävissä ja johtotehtävissä. Toivottavasti olemme ennättäneet tapaamaan joissakin merkeissä!


Itäsuomalaisia PAMin nuoria vaikuttajia Nuorisofoorumissa

Minulle ay-liikkeessä toimimisessa on kyse ennen kaikkea yhdenvertaisuuden, yhdessä vaikuttamisen ja yhdessä tekemisen tärkeydestä, sillä uskon siihen, että joukko on voimaa. Tämä on myös syy miksi, minä haluan olla mukana tekemässä ay-liikkeestä sellaista voimaa, josta sinäkin löydät oman paikkasi. Liittyessäni ammattiydistysliikkeeseen oli ensisijaisena tavoitteenani saada lisää tietoa ja itse asiassa ei ole kulunut viikkoakaan, jolloin en oppisi uutta tai pääsisi kokemaan jotain uutta ja erilaista. Toivon, että sinäkin sanot järjestäytymiselle ja aktiivisuudelle kyllä ja pääset siten mukaan aivan uusiin vaikuttamisen paikkoihin ja tapaat ehkä elämäsi hienoimmat tyypit. Näin on käynyt aika monelle, kun vain antaa mahdollisuuden.

Valtakunnallisen ja paikallisen toiminnan lisäksi olen päässyt tutustumaan myös kansainväliseen vaikuttamiseen ja tämä on nyt vaikuttamisen paikka, josta minä haluan kertoa myös sinulle. Yksi näistä vaikuttamisen paikoista on UNI Europa Youthin ohjausryhmä eli hallitus, joka tekee kaikkensa, jotta meidän nuorten duunareiden ääni tulisi kuuluviin koko Euroopan tasolla - ja tässä porukassa minäkin olen mukana vaikuttamassa!Itäsuomalaisia SAK-nuorten puheenjohtajia

Jos mietit, mikä on UNI, niin UNI Global Union on siis noin 900 ammattiliiton ja yli 20 miljoonan työntekijän palvelualojen maailmanliitto, jossa vaikuttaa omat aktiiviset nuorisosiipensä jokaisessa maanosassa ja Uni Europa Youth on näistä yksi. Uni Europa Youth toimii läpi Euroopan ja pyrkii tasapuolisesti aktivoimaan jokaista aluetta ja tuomaan liittojen tietoisuuteen ongelmia, joita nuoret kohtaavat työelämässä eri puolilla Eurooppaa. Uni Europa Youthin hallitus tuo esille laajoja teemoja ja avaa keskeisiä kysymyksiä niin Euroopan päättävissä elimissä kuin ay-liikkeen eri tasoilla. Tätä hommaa ei suinkaan tehdä yksin, vaan ohjausryhmässä meitä on yhdeksän varsinaista jäsentä ja neljä varajäsentä, jotka kukin edustavat omaa laajempaa aluettaan kuten esimerkiksi Pohjoismaita, Benelux-maita ja Ranskaa tai Iso-Britanniaa ja Irlantia. Uni Europa Youthin keskeisinä teemoina on seuraavan kahden vuoden ajan tuoda esille työn prekarisaatiota eli kysymyksiä liittyen epätyypillisten työsuhteiden kasvuun, nuorisotyöttömyyteen ja samalla nuorisotakuuseen, sekä vaikuttaminen siihen yleiseen, mutta virheelliseen ajatukseen, että nuoret ovat vain tulevaisuus. Me olemme myös tässä ja nyt ja siksi on erityisen tärkeää, että pääsemme myös vaikuttamaan. Teemme ohjausryhmän kanssa aktiivisesti töitä sähköisesti ja tapaamalla toisiamme muutaman kuukauden välein. Toivon, että tekemämme työ näkyy pian myös sinulle!


UNI Europa Youthin Steering Group eli ohjausryhmä Dublinissa 2015

PAMilainen vaikuttaminen ei siis pysähdy paikalliselle tai valtakunnalliselle tasolle, vaan meidän äänemme kuuluu myös laajemmalle! UNI Europa Youth järjestää joka vuosi useita tapahtumia eri puolilla Eurooppaa ja toivon, että joskus sinäkin lähdet näihin mukaan ja pääset tutustumaan vieläkin tarkemmin siihen, että mitä kaikkea toiminta pitää sisällään. Myös blogia selaamalla löydät useita kirjoituksia UNI Europan toiminnasta ja tekemisestä. Toivottavasti sinäkin jaat tarinasi täällä blogissa ja olet kanssamme kertomassa tarinaa siitä millainen on olla nuori PAMilainen!

Siis kerro sinäkin oma tarinasi ja jaa se meille sosiaalisessa mediassa hashtagilla #rakkaudestavaikuttamiseen tai lähetä se meille tänne blogiin julkaistavaksi osoitteella paminnuoret@gmail.com. Julkaisemme myös tarinoita sosiaalisen median puolelta täällä blogissa eli jakaminen kannattaa ja niistä vinkkaaminen meille on myös suotavaa. Kerro tarinasi, tee toiminta näkyväksi, ole ylpeä tekemisestäsi ja kiitä heitä jotka vaikuttavat meidän kaikkien puolesta!

Me haastamme juuri sinut mukaan NYT!
Kerro tarinasi #rakkaudestavaikuttamiseen –teemalla ja ole mukana porukassa, joka luo tapoja toimia ja kuuluu aktiivisesti kaikkialla.

#rakkaudestavaikuttamiseen

Terkuin,
Eveliina Reponen
eli Eve
eve.reponen@gmail.com


Kuva on PAMin liittokokouksesta, jossa testailimme liittokokouskonetta ja sen ominaisuuksia.

Onko UNI Europa sinulle kokonaisuudessaan tuttu? Lisää infoa saat täältä: https://www.pam.fi/wiki/uni-europa.html

UNI Globalin puheenjohtajanahan toimii meidän Ann Selinimme. Uni Globalista infoa mm. täällä:https://www.pam.fi/wiki/uni-global-union.html

UNI Europa Youthin facebook- sivut löydät täältä: https://www.facebook.com/unieuropayouth

Tilaa itsellesi UNI Europa Youhtin viesti täältä: http://www.uniglobalunion.org/groups/uni-youth/news

Tutustuhan näihin linkkeihin ja käy tykkäämässä! https://www.facebook.com/unieuropayouth?fref=ts

https://www.facebook.com/back2ourfuture?fref=ts

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti