Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

torstai 6. lokakuuta 2016

UNI Europa Nordic Area meeting

Kaikki tapaamiseen osallistujat samassa kuvassa. Suomesta mukana olivat myös TEKin Jussi-Pekka Teini ja VvL:n Aki Korpiaho

UNI  Europa Youth Nordic MeetingPalvelualojen maailmanliitto UNI edustaa yli 20 miljoonaa työntekijää yli yhdeksässäsadassa ammattiliitosta. PAMin aloista UNIin kuuluvat: kauppa, myyntiedustajat, vartiointiala, kauneudenhoito- ja kampaamoala, rahapeliltyöntekijät, siivous ja kiinteistönhoito.

UNI toimii maailmanlaajuisesti sektoreittain ja jokainen sektori valvoo oman alansa liittojen ja niiden jäsenten etuja. UNI neuvottelee monikansallisten yritysten kanssa puitesopimuksia, joilla korostetaan työelämän perusoikeuksien noudattamista.
Nuorisotyötä, tasa-arvotyötä ja ylempiä toimihenkilöitä varten UNIlla on erilliset komiteat. Euroopan tasolla toimii UNI Europa Youth, joka järjestää vuosittain kaksi suurta tapahtumaa jotka ovat kesäkoulu Portugalissa ja talviseminaari.Eurooppalaisen ja globaalin nuorisotoiminnan lisäksi tapaamme vuosittain myös vähintään kerran pohjoismaisten UNI-liittojen kanssa. Tänä vuonna tapasimme Tukholmassa 12. - 13.9. ja kävimme yhdessä läpi erittäin tärkeitä aiheita. Alla pääset kurkkaamaan hieman päivien ohjelmaan!

Tällä kertaa mukana olivat Nuorisosihteeri Eveliina Reponen ja PAMin nuorisovaliokunnan ja valtuuston jäsen Kati Saarinen.


Päivien ohjelma:

Maantai:
Ammattiliittojen esittelyt ja nuorisotoiminnan avaaminen. Katin kanssa esittelimme PAMin valtakunnallista nuorisotoimintaa ja avaamme meidän nuorisotoimintamme rakenteita ja järjestämistä nuorten keskuudessa. PAmin nuorisotoiminnasta voit lukea lisää täältä: https://www.pam.fi/osallistu/nuorisotoiminta.html

Yhteisten käytäntöjen jakoa. Keskustilemme paljon somen mahdollisuuksista ja myös innostamisen tärkeydestä. 

Esittelimme ja kävimme läpi kauden 2015-2016 toimintaa, jota UNI Europa Youth on tehnyt. Erityisesti keskustelimme Rooman konferenssista joka järjestettiin maaliskuussa ja tulevasta lokakuussa järjestettävästä UNI nuorten globaalista seminaarista Kapkaupungissa.

Lisäksi aloittelimme aloitteiden työstämistä tulevaan UNI Europa Youthin niin kutsuttuun toimintaohjelmaan, joka ohjaa toimintaa ja kannanottoja seuraavat kaksi vuotta. Ohjelma vahvistetaan seuraavassa konfrenssissa,  joka järjestetään keväällä 2017 Pariisissa. Erityisesti pohjoismaisten yhteisttyöskentelyssä esille nousevat järjestäminen ja hyvien käytänteiden jakaminen. Lisäksi pohdimme mahdollisuutta aloittaa jonkinlainen vaihto-ohjelma jossa työntekijät pääsevät tutustumaan toistensa työhön eri maissa.

Tiistai:
Vierailimme Ruotsin eduskunnan ulkorakennuksissa ja tapasimme parlamentin edustajia ja kuulimme mm. ajankohtaisista aiheista ja lakialoitteista. Kuningas oli  juuri tänään vierailulla, jonka vuoksi emme päässeet sisälle ja paikan päälle eduskunnan avajaisiin.

Iltapäivän ajan käymme läpi koulutiedottamista  eri maissa ja jaamme ideoita siitä, kuinka onnistumme saavuttamaan paremmin myös lukio-opiskelijat ja mitä voimme oppia toisiltamme.

Kokonaisuudessaan reissu oli antoisa ja opimme paljon. Toivottavasti sinäkin pääset jatkossa mukaan!

Reponen ja Saarinen kiittävät ja kuittaavat. Onnistunutta viikkoa sinulle!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti