Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

tiistai 15. marraskuuta 2016

DUUNI 2.0

Hei!

Osallistuin lokakuun lopussa SAK Nuorten DUUNI 2.0 - tapahtumaan. Meitä oli paikalla runsas joukko SAK:laisten liittojen nuoria, mutta runsain joukko taisi olla meitä PAMilaisia.
Päivä alkoi seminaarilla Sokos Hotel Presidentissä. Aamupäivän aiheta olivat mm. digitalisaatio, ja työmarkkinoiden muutokset tulevaisuudessa.
Lounaan jälkeen alkoi paneelikeskustelu kuuden suurimman eduskuntapuolueen kesken. Paikalla keskustelemassa olivat Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson, Keskustanuorten puheenjohtaja Hilkka Kemppi, Perussuomalaisten nuorten 2. varapuheenjohtaja Tiina Ahva, Kokoomuksen eduskuntaryhmän tiedotussihteeri Henrik Vuornos, Vihreiden kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto sekä SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman. Paneelikeskustelu oli mielenkiintoinen ja yleisökin pääsi esittämään kysymyksiä edustajille.

Kysyimme eduskuntapuolueilta mitä mieltä he ovat siitä, tulisiko nollatuntisopimukset kieltää. Tässä vastaus:Puolueiden edustajat saivat myös kehua toisiaan...


Seminaarin jälkeen pidimme vielä pienen mielenilmauksen Operaatio Vakiduunin - puolesta. Kansalaisaloite jolla pyritään kieltämään nollatuntisopimusten väärinkäyttö.

Tapahtuma kuitenkin jatkui vielä risteilyllä, ja lähes satapäinen joukko AY - nuoria suuntasi länsisatamaan ja Tallinnan laivalle. Aamupäivällä oli mahdollisuus tutustua Tallinnan kaupunkiin tai käydä ostoksilla.

SAK nuorten tapahtumat ovat antoisia, ja on hienoa tavata muiden liittojen aktiiveja ja vaihtaa kuulumisia. Ehkä ensi vuonna uudestaan :)

Terkuin,
Maria Pulkkinen
Pohjanmaan aluenuoret

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti