Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

maanantai 14. marraskuuta 2016

PAMilainen on VIP!

Touko- kesäkuussa Itä-Suomen alueella järjestettiin jäsenhankintakampanja. Kaikkien tuona aikana liittyneiden ja jäsenen hankkineiden kesken arvottiin yhteensä 40 kpl:tta kahden päivän lippuja Ilosaarirockiin. Pääsylipun lisäksi palkintoon kuului lasi kuohuvaa sekä vip-kierros festarialueella.

Lauantaina 16.7. kokoonnuimme tuntia ennen festarin alkua pääportille. Osallistujamäärä jäi valitettavasti varsin vähäiseksi, mutta vastineeksi saimme sitäkin henkilökohtaisemman kierroksen. Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis toimi isäntänämme ja kertoi alueesta sekä itse festarista monia mielenkiintoisia faktoja. Saimme myös hyvän tilaisuuden kysellä meitä askarruttavia asioita.

Itse yllätyin mm. Ilosaarirockin tekemistä ympäristölupauksista. Esimerkiksi heidän käyttämästään sähköstä yli 90 % on vihreää sähköä eli tuotettu vesi-, tuuli- ja puuvoimalla sekä uusiutuvalla energialla. Lisäksi sähkönkulutusta mitataan tarkkaan ja suurimmat sähkönkuluttajat maksavat ylimääräisen korvauksen. Ilosaarirockissa on myös panostettu eettisyyteen ja ympäristönkuormituksen minimointiin ostosvalintojaan tehdessä. Tästä syystä festivaaleilla on tarjolla muun muassa Reilun kaupan kahvia ja teetä. Joensuulainen rockfestivaali on myös edelläkävijä kierrätyksen suhteen. Vuonna 2015 alueen jätteistä hieman yli 80 % päätyi kierrätykseen ja tavoitteena on ollut kasvattaa osuutta myös tänä vuonna. Ilosaarirock myös vuosittain kompensoi heidän käyttämiensä autojen aikaansaamia päästöjä lahjoittamalla huomattavan summan hyväntekeväisyyteen.

Kierroksen ehdoton kohokohta oli pääsy backstagelle. Kävimme ihastelemassa valtavia päälavan rakennelmia ja sen tuomia haasteita. Lisäksi pääsimme tutustumaan lähemmin Sannin pukuhuoneeseen.

Kierroksemme päättyi Ilosaarirockin omaan ravintolaan Ravintola Kerubiin. Siellä saimme nautiskella lasilliset kuohuvaa ja Petri Varis kertoi vielä lisää festarin järjestämisestä ja siitä, kuinka voi selvitä yhden pääesiintyjän viime hetken esteestä. Tämän jälkeen ehdimme vielä keskustella keskenämme tovin työelämään liittyvistä ajankohtaisista aiheista.

Oli hienoa päästä hetkeksi nauttimaan vip-kohtelusta, vaikka sitähän se elämä PAMilaisena on, joka päivä ;)

Emma Mentula
Nuorisovaliokunnan jäsen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti