Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

lauantai 24. joulukuuta 2016

Joulukalenterin luukku 24: Muista solidaarisuus!


Solidaarisuus

Elämme maailmassa, jossa toisia ihmisiä, saavutuksia ja ulkonäköä vertaillaan jatkuvasti. Tuntuu että on jokin tietty muotti johon kaikkien tulisi mahtua.  Toisaalta kuitenkin vaaditaan yksilöllisyyttä ja persoonaa, joka erottuu. Ristiriitaista eikö?
Jokainen meistä on uniikki oma itsensä, ja hyvä niin! Jokaisella meillä on omat vahvuutemme ja heikkoutemme. Eikä ole ketään jolla olisi vain hyviä tai huonoja puolia. Mahdollisesta virheettömältä vaikuttavasta julkisuuskuvasta huolimatta kukaan ei ole täydellinen. On myös muistamisen arvoista, että tosiaan ihan joka ikisellä ihmisellä löytyy jotain annettavaa. Joskus se on helpommin nähtävissä, ja joskus pintaa syvemmällä. 

Monet keskustelut niin sanottujen laitapuolenkulkijoiden kanssa käyneenä voin luvata, että tämä todellakin pitää paikkansa. Jokaiselta ihmiseltä voimme oppia jotain. Jokaisen ihmisen tarina ansaitsee tulla kuulluksi. Tässä on se tärkein syy miksi tarvitsemme toisiamme niin kovasti. Siksi solidaarisuus. Jokaisen ihmisen panos yhteistä päämäärää kohtaan on tärkeä.  Jos me haluamme saavuttaa jotain yhteistä, ei sitä voi yksi ihminen yksin tehdä. Yhteiseen lopputulokseen tarvitsemme myös yhteisen tien ja johdonmukaisen työn sen eteen. 

Se että tuemme ja autamme muita antaa myös meille itsellemme tilaisuuden oppia. Tästä hyvänä esimerkkinä yhteistyö sellaisten maiden kanssa joissa ammattiyhdistysliike on vielä lapsen kengissä. Heillä ei yksinkertaisesti ole varaa tai resursseja mihinkään niin sanotusti ylimääräiseen. Koko toiminta keskittyy asian ytimeen; työolojen ja työntekijöiden oikeuksien parantamiseen. Tämä tapahtuu nimenomaan yhdessä tekemällä. Muutkin on saatava jakamaan sanaa ja lähtemään mukaan tekemään. Kuulostaa järkevältä, koko ammattiyhdistysliikkeen ideahan on me kaikki yhdessä yhteisen asiamme puolesta.

Kun lukee päivän uutisia mitä ympärillä tapahtuu, niin toisilla työpaikoilla, Suomessa kuin muualla maailmallakin on helppoa kohauttaa olkia ja todeta että ei tämä minua koske. Yksi asia johtaa toiseen ja loppu peleissä hyvinkin moni asia vaikuttaa myös juuri sinuun!

Kirjoittaja on PAMin nuorisovaliokunnan puheenjohtaja vuosimallia 2017
Mila Kangasniemi
 
Tämä joulukalenterin luukku on osa nuorten PAMilaisten joulukalenteria. Kalenterin luukkujen takaa löydät vinkkejä jaksamiseen ja hyvinvointiin töissä ja arjessa. Katsothan muutkin 23 luukkua ja jaa oma hyvinvointivinkkisi somessa häsärillä #vainpamjutut. Osallistuneiden kesken luvassa ylläripalkintoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti