Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

lauantai 31. joulukuuta 2016

Kuuleeko vuosi 2017? Nuorilla on toive! Nuoret yhdessä saavat maapallon paremmaksi!
Elämä asettaa ihmistä sellaiseen asemaan, mihin hän ei välttämättä olisi halunnut asettua. Ihminen kokee erittäin suuria muutoksia elämässään yrittäen tottua näihin muutoksiin, mutta ennen kuin tottuu edelliseen, niin elämä on jo tuotantovaiheessa uuden muutoksen suhteen.
Kuka näistä muutoksista on syyllinen? Vastaus on että, kukaan ulkopuolinen ei näistä ole syyllinen, vaan itse ajaudumme sellaiseen elämäntilanteeseen, mikä vaatii meiltä tosi paljon. Toisaalta mehän ajaudumme sellaiseen vain saavuttaaksemme jotain, voittaaksemme itseään ja päästääksemme tyytyväisyydessä huipputasolle ollen itsestämme ylpeitä.

Suomessa teemme paljon päätöksiä hyvinkin nuoressa iässä. Emme anna itsellemme armoa, vaan ajaudumme vaativiin päätöksiin todistaakseen moderni-nuorten kypsyystasoa vaativien päätösten teossa. Mutta, onko se niin kaikkien moderni-nuorten keskuudessa? Tunteeko moderni-nuoret harmaata vai perustuuko heidän päätökset ainoastaan mustaan ja valkoiseen vaihtoehtoon? Miten paljon he joustavat itseä kohtaan ja ovatko valmiita vetämään itselleen narua kireämmäksi?
Nuo kysymykset ovat yleisimmistä jos ei yleisimmät kysymykset, joita ns. "Aikuiset" pohtivat päivittäin moderni-nuorisosta. Tilannehan näin omasta mielestä on sellainen, että moderni-nuorten ajautuminen itsenäisiin päätöksiin johtuu täysin aikuisten epäonnistumisesta samoissa päätöksissä. Nuoret haluavat muuttaa sitä, mitö aikuiset ovat menneet pilaamaan väärällä päätöksellä, väärässä aikataulussa ja miksi ei väärässä paikassakin jopa.

Nuoria täytyy kuunnella! Nuoria täytyy arvostaa! Nuoria täytyy kannustaa! Nuorten täytyy päästä laajemmin päätösvaltaan, koska aikuiset ovat saaneet maapalloa sellaiseen kuntoon, että ei kukaan muu kuin nykyiset päättäjät pysty hallitsemaan maapalloa. Mutta nuorten tahto ja nuorisovoima ovat aikuisia viisaampia ja voimakkaampia. Nuoret yhdessä saavat maapalloa parempaan suuntaan.

Kirjoittaja on aktiivinen nuori PAMilainen
Mohammed Aldaou

Onnellista vuotta 2017 kaikille lukijoille! Tehdään vuodesta 2017 ikimuistoinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti