Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

torstai 9. helmikuuta 2017

Vaalit omasta mielestä

Monesti puhutaan siitä kun ehdokkaat kertovat kansalle vaaliohjelmastaan ja siitä mitä he tulevat tekemään sitten kun ovat vaikuttamassa oikeasti aidosti. Ihmiset ovat hyvin sinisilmäisiä ehdokkaiden suhteen ja valitsevat hänet, joka parhaiten osaa puhua heidän ajatukset ristiin rastiin. Politiikassa tarvitaan nimenomaan sitä taitoa, jolla voidaan päästä ihmisten silmissä korkealle riipumatta omasta taidosta olla politiikassa mukana.

Vaalit kuitenkin aina aiheuttaa mieleen kysymyksiä siitä, miten hyvin näitä lupauksia tullaan myöskin toteuttamaan vai käykö niin ollenkaan. Voimme kuitenkin todeta sen, että koskaan ei voi luvata kaikkien lupausten toteutumista ainakaan lyhyellä ajanjaksolla. Joskus lupaukset kuulostavat mahdottomilta ja sen takia pitää ottaa kuitenkin huomioon sen että, vaikka kuinka yrittäisi tyydyttää ihmisiä valintaansa niin sitä ei kannata tehdä lupaamalla asioita, joita ei pysty toteuttamaan. Seuraukset tulee aina vaalien jälkeen, koska siinä vaiheessa on jo valittu edustaja, eikä parane katua sitä kenet tuli valittua. 

Vaikka politiikka on tärkeässä roolissa päivittäistä elämäämme, niin suhtautumisemme sitä kohtaan ei ole muuttunut vuosien saatossa mitenkään, vaikka Suomessa voidaan puhua siitä että olemme jo hyvin kokeneita politiikan suhteen, koska elämme demokraattisessa tasavallassa. Suomi mahdollistaa kansalle oikeuksia vaikuttaa päätösvaltaan vaikuttavien henkilöiden valintaan ja antaa sananvapauden kaikissa politiikkaan liittyvissä asioissa. Usein puhutaan siitä, että Perus-Suomlaiset on ainoa puolue, missä päätösvalta ja vaikuttaminen on tasavertaista puolueen jokaisella jäsenellä, mutta kyllä minä olen sitä mieltä, että ihan niin se ei mene, koska ei kaikissa asioissa jokaisella jäsenellä ole vaikuttamismahdollisuuttakaan ja se ilmenee jokaisessa puolueessa ympäri maapallon kautta aikojen. Kaikki jäsenet ovat kuitenkin tärkeitä jokaiselle puolueelle tulevaisuutta ajatellen, koska päätösvalta siirtyy sukupolvesta toiseen. 

Paljon mainostetaan eri kanavia käyttäen puolueeseen liittymisen tärkeyden ja ehdolle asettumisen hyvistä puolista ja poissuljetaan ehdolle asettumista ilman puolueeseen sitoutumista. Isoon puolueeseen kuuluminen, kuitenkin antaa varmaan enemmän tukea vaaleihin, mutta pitää muistaa kuitenkin sen että, puolue saattaa edeltäjien takia olla kaksipäinen ase vaaleissa. Joko sinua valitaan riipumatta ohjelmastasi siksi kun sinua ennen olleet ehdokkaat ovat täyttäneet odotuksiaan tai sitten kansa nousee sinua vastaan siksi kun edeltäjäsi on pettänyt lupaukset ja asettanut kansaa tiukille ja kansa on menettänyt toivonsa koko puolueen toimintaan.

Positiiviseksi asiaksi kuitenkin täytyy mainita Suomen kansan pätevyystasoa edustajinsa valinnassa ja kuinka usein valinta osuu kohdilleen ja esimerkkinä mielestäni parhaanakin esimerkkinä on Suomen ykkösmies presidentti Sauli Niinistö ja kaikki edeltäjänsä erityisesti vuosien 2000-2012 Suomen ykkösnainen presidentti Tarja Halonen.

Äänestäkää arvoisat kansalaiset, koska nyt teillä on sitä, mitä moni muu kansa toivoo eli valinnanvapaus ja mahdollisuus äänestää omasta mielestään sopivaa ehdokasta. Äänestäkää, jotta puolestanne ei pääse päättämään ihminen, joka ei aja juuri teidän asioita. Jos ei valinta onnistu nyt niin ensi kerralla äänestämään uudelleen ja uudelleen kunnes ehdokkaanne on ensimmäisenä päättämässä juuri teidän asioitanne.Mohamed Yousif Mohamed Ibrahim
Lääkketeknikko
Varsinais-Suomen piirialue


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti