Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Hae mukaan UNI nuorten kesäkouluun KYPROKSELLE!UNI nuorten kesäkoulu (UNI Europe Youth Summer School) järjestetään 12. kerran 14.-16. kesäkuuta 2017, Larnacassa, Kyproksella. Kesäkouluun osallistuu nuoria ay-aktiiveja ympäri Euroopan ja siellä opiskellaan mm. neuvottelu-, järjestämis-, esiintymis- ja – kommunikointi – taitoja sekä keskustellaan nuorten työntekijöiden ongelmista Euroopassa. Kesäkoulun osallistuminen edellyttää sujuvaa englannin kielen taitoa, koska koulun työkielenä on englanti. PAM lähettää matkaan 1-2 nuorta PAMilaista, jotka työskentelevät Unin alaisella alalla. PAM maksaa valitun tai valittujen matkat, kurssimaksun, majoitukset sekä ruokailut kohteessa.


Lisää tietoa kesäkoulusta löydät Unin nuorten sivuilta: http://www.uniglobalunion.org/groups/uni-youth


Kesäkouluun osallistujalta odotetaan:
  •  Alle 31-vuoden ikää

  • Olet PAMin varsinainen jäsen ja töissä jollakin UNIn järjestämisalalla (kauppa, myyntiedustajat, vartiointiala, kauneudenhoito- ja kampaamoala, rahapelityöntekijät, siivous ja kiinteistönhoito.)

  • Sujuvaa englannin kielen taitoa

  • Aktiivisuutta PAMin nuorissa tai jossakin muualla PAMin toiminnassa

  • Kiinnostusta kansainväliseen ay-liikkeeseen

  • Omatoimisuutta ja sitoutuneisuutta tuoda oppimaansa mukaan omaan toimintaan kotiinpaluun jälkeen

  • Reipasta asennetta matkustamiseen ja uusien kulttuurien kohtaamiseen.


Kirjoita vapaa muotoinen hakemus perusteluineen, miksi juuri sinun pitäisi päästä edustamaan PAMia kesäkouluun. Kerrothan hakemuksessa myös miksi sinä haluat mukaan reissuun ja kuinka käyttäisit oppimaasi jatkossa ja jakaisit oppimaasi muille PAMilaisille. Hakijoiden kielitaitoa saatetaan hieman testata lyhyellä puhelinrupattelulla. J Kysythän jos mieleesi juolahtaa jokin kysymys tai tarvitset jostakin aiheesta lisätietoa. Hakemusten tulee olla perillä 10.4. kello 12 mennessä.

Kyselyt ja hakemukset sähköpostitse osoitteeseen eveliina.reponen@pam.fi

Valituille ilmoitetaan valinnasta 21.4. mennessä. Ilmoituksen jälkeen lähtijöiden on vielä sitouduttava kirjallisesti kesäkoulun tavoitteisiin ja toimimaan vastuullisesti matkalla. Tämän sitoumuksen jälkeen matkan peruuttaminen ei ole enää mahdollista.Mistä kokouksessa on siis kyse?
The Objectives of the Summer School are the following:

1. To strengthen the union movement through young, well trained leaders

2. To learn Organising skills from UNI’s Organising team.

3. To mainstream young workers’ issues into UNI-Europa’s affiliates

4. To increase the active participation of young people in the structures and activities of UNI-
Europa’s affiliates

5. To raise the confidence of young activists

6. To improve young activists’ negotiation skills

7. To improve young activists’ presentation and communication skills

8. To help young activists to identify their personal goals and targetsThe 3-day programme will focus on enhancing the young activists’ skills in the following areas:

1. Communication Skills

2. Presentation Skills

3. Negotiation Skills
Mikä UNI? Onko PAMilla muita kattojärjestöjä?

Palvelualojen maailmanliitto UNI edustaa yli 20 miljoonaa työntekijää yli yhdeksässäsadassa ammattiliitosta. PAMin aloista UNIin kuuluvat: kauppa, myyntiedustajat, vartiointiala, kauneudenhoito- ja kampaamoala, rahapeliltyöntekijät, siivous ja kiinteistönhoito. PAMin toinen kattojärjestö EFFAT yhdistää ruoka-, maatalous- ja matkailualojen eurooppalaista edunvalvontaa.


UNI toimii maailmanlaajuisesti sektoreittain ja jokainen sektori valvoo oman alansa liittojen ja niiden jäsenten etuja. UNI neuvottelee monikansallisten yritysten kanssa puitesopimuksia, joilla korostetaan työelämän perusoikeuksien noudattamista. Nuorisotyötä, tasa-arvotyötä ja ylempiä toimihenkilöitä varten UNIlla on erilliset komiteat. Euroopan tasolla toimii UNI Europa Youth, joka järjestää vuosittain kaksi suurta tapahtumaa jotka ovat kesäkoulu Portugalissa ja talviseminaari.

Se perustettiin nykymuotoisena vuonna 2000. Jäsenenä siihen kuuluu 120 kansallista ammattiliittoa 35 Euroopan maasta. Effat puolustaa yli 2,6 miljoonan työntekijän etuja ja vastapuolena sillä ovat eurooppalaiset työnantajajärjestöt ja alojen yritykset.

Jos et työskentele Unin aloilla niin ei huolta, sillä PAM kuuluu myös toiseen kattojärjestöön, Effatiin. Effat on autonominen eurooppalainen ammattisihteeristö ja sen päämaja sijaitsee Brysselissä, Belgiassa. ETUCin jäsenenä se edistää jäsenliittojen edunvalvontaa eurooppalaisella tasolla. Se on mm. matkailualan globaalin järjestön IUF:n eurooppalainen tukijärjestö.

Effat on ollut vaikuttamassa yli sadan EWC- sopimuksen syntyyn eurooppalaisiin kansainvälisiin yrityksiin. Se tukee, neuvoo, kouluttaa yritysten EWC- edustajia ja ammattiliittojen koordinaattoreita työssään ja järjestää myös koulutuksia nuorille. Viimeisin Effatin nuorten koulutus oli maaliskuun alussa Brysselissä ja seuraava koulutus pidetään syksyllä. Effatinkin tulevista tapahtumista ja siitä kuinka niihin voit hakea kuulet lisää myös täältä blogista.


Voit lukea lisää infoa tapahtumista ja mahdollisuuksista myös täältä nuorten blogista hakusanalla ja tunnitseella UNI ja EFFAT
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti