Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Vauhtia, vaarallisia tilanteita ja vähän asiaakin. Eli terveisiä nuorten Off road-viikonlopusta ja suunnittelupalaverista!
 Osallistuin syyskuun alussa PAM:n Häme-Kaakkois- Suomen aluenuorten järjestämään Off road- mökkiviikonloppuun Taavetissa.

Ilmoittautuminen vähän mietitytti alkuun, koska olen hiljattain muuttanut alueelle enkä oikeastaan tuntenut entuudestaan muita osallistujia. Mielessä pyöri, entä jos kaikki muut tuntevat toisensa entuudestaan ja jään ulkopuolelle?
Enkä mä edes tiedä missä sellainen Taavetti oikein sijaitsee!

Lopulta samalle reissulle ilmoittautui toinen nuori, kehen olin tutustunut aiemmin nuorisovaliokunnan kokouksessa ja pääsin Taavettiin hänen kyydillään, Google mapsin opastamana.
Kun pääsimme lauantaina aamupäivällä perille kävi ilmi, että viikonloppuun oli ilmoittautunut useampikin ensikertalainen ja osalle tämä oli ihka ensimmäinen kosketus PAM:n järjestämään tapahtumaan. Aivan turhaan siis jännitin ennakkoon!
Fiilis oli alusta asti rento ja yhteishenki hyvä. Osallistujia viikonloppuun oli tullut niin Hämeenlinnasta, Lahdesta, Kouvolasta kuin Lappeenrannasta.


Kohta mennään! Nuorisovaliokuntalaiset Tiia ja Paula.
 Autoilusta kuvat puhukoot puolestaan!
Kyyti oli vauhdikasta ja radalla pääsi testaamaan myös omia ajotaitojaan.
Huikea kokemus!


Ajelun jälkeen ohjelmassa oli rentoa illan viettoa ja tutustumista porukassa. Majoituimme pienissä mökeissä leirintäalueella, meille oli varattu rantasauna ja hyvät ruuat. Illan järjestetyn ohjelman päätti Improvisaatioryhmä Joojan esitys, johon myös muutama vapaaehtoinen pääsi avustamaan...

Sunnuntain ohjelmassa oli lyhyt asiapitoinen osuus, jossa pohdittiin mm. minkälainen olisi pamilainen nuori emojilla kuvattuna. Lopputuloksia kuvassa!

Sunnuntain ohjelmassa oli lyhyt asiapitoinen osuus, jossa pohdittiin mm. minkälainen olisi pamilainen nuori emojilla kuvattuna. Lopputuloksia kuvassa!

Koska aluenuorten tapahtumien on tarkoitus olla nuorten itsensä suunnittelemia ja järjestämiä, sovimme Off road- viikonlopun päätteeksi alueen nuorille avoimen suunnittelupalaverin, jossa mietimme porukalla tulevia tapahtumia ja joka olisi avoin kaikille alueen nuorille. Näihin palavereihin ja alueiden toimintaryhmiin ovat kaikki alueen nuoret tervetulleita ja niissä siis pääsee käytännössä vaikuttamaan siihen, mitä alueella tullaan jatkossa järjestämään. 

Niinpä muutama viikko ja facebook-mainos myöhemmin kokoonnuimme Kouvolassa ravintola Nevilleen suunnittelemaan nuorille seuraavia tapahtumia. 15 hengen voimin kävimme keskustelua alueen osallistumisesta tulevaan Nuorisofoorumiin (= PAM:n valtakunnallinen nuorten tapahtuma marraskuussa), tulevasta Tuntematon sotilas- leffaillasta ja sen järjestelyistä sekä vuoden 2018 alkuvuoden AlkuPAMauksesta, joka olisi tarkoitus järjestää jokaisella alueella. Ideoita tuli moneen seuraavaankin tapahtumaan, mutta ajan ollessa arki-iltana rajallinen, niiden suunnittelu jätettiin tulevaisuuteen. Toivottavasti silloin saamme taas uusia tyyppejä mukaan!
PAM:n nuorten tapahtumat ovat maksuttomia ja niihin voi lähteä mukaan kuka tahansa alle 30-vuotias PAM:n jäsen. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla ja tähän porukkaan ovat kaikki tervetulleita omana itsenään. Voisiko uusien kokemuksien ja kaveruuksien hankkiminen enää helpompaa olla? Suosittelen rohkeasti testaamaan!

Kirjoittaja on Oulusta Lahteen muuttanut nuori pamilainen aktiivi TiiaEi kommentteja:

Lähetä kommentti