Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

maanantai 6. marraskuuta 2017

Opiskelijoiden Amazing Race!Vietimme loistavan viikonlopun PAMin ja JHL:n järjestämässä Amazing Race –tapahtumassa Helsingissä ja Tallinnan risteilyllä. Viikonlopun ohjelmaan osallistui JHL:n ja PAMin opiskelijajäseniä ympäri Suomen.

Lauantaina ohjelma alkoi PAMin toimistolla Helsingin Hakaniemessä infolla PAMin ja JHL:n toiminnasta ja söimme pizzalounaan. Sitten kokosimme joukkueet kasaan, saimme asiaankuuluvat joukkueasut ja kaupunkisuunnistus sai luvan alkaa.

Meitä oli seitsemän joukkuetta kilpailemassa Hakaniemen kovimman joukkueen tittelistä. Rasteja oli myös seitsemän. Tehtävät rasteilla liittyivät työlainsäädännön tuntemiseen muun muassa sananselityspelin sekä työtodistuksen ja palkkalaskelman virheiden tutkimisen muodossa ja esimerkiksi työhaastattelutilanteen virheiden tunnistamisessa. Lisäksi tarvittiin luovuutta. Teimme tunnettuja biisejä uudelleen sanoitettuna ja valokuvasimme taiteellisia otoksia Hakaniemen syksyisissä maisemissa.

Tehtävät rasteilla olivat haastavia ja niitä joutui toden teolla miettimään, jotta sieltä sai oikeita
vastauksia napattua. Mikäs siinä kilpaillessa aurinkoisessa Hakaniemessä! Meidän joukkueemme "Tilinauhan metsästäjät" otti voiton metsästyksen tosissaan. Totta kai meillä oli voiton saavuttamiseen täydet mahdollisuudet savolaisen, karjalaisen, keravalaisen ja kolmen turkulaisen muodostamalla joukkueella. Löimme siis viisaat ja luovat päämme yhteen ja toimme tehtäviin omaa osaamistamme eri puolilta Suomea.

Rastikierrokselta palasimme PAMin toimistolle takaisin. Söimme ja jatkoimme toimistolta matkaamme bussilla kohti Länsisatamaa. Silja Europalla lähdimme seilaamaan kohti syksyistä Tallinnaa.Illalla pienen hengähdystauon jälkeen kokoonnuimme laivalla kuulemaan kuinka kukin joukkue oli sijoittunut Amacing Race –kilpailussa. Kuulimme myös muiden joukkueiden biisejä, joita he olivat työelämäsanastoon painottuen uusiksi sanoittaneet. Niistä riitti kyllä hupia jo tekovaiheessa ja lisää iloa niistä riitti illan kokoontumisessa. Esittelimme tilaisuudessa myös ryhmien taiteellisia valokuvia. Huumoria oli pelissä jokaisella ryhmällä.

Siinä vaiheessa alkoi jo tosissaan jännittää tilinauhan metsästäjiä, kun aloimme olla jo kärkikahinoissa. Ja sieltähän se voitto napsahti ja mitalit kaulaan! Hienot palkinnot odottivat ja mahtava "voittajafiilis"!


Parasta koko Amacing Racessa tietenkin oli se, että pääsimme ryhmämme kanssa ryhmäytymään todella hyvin päivän aikana. Niin hyvin tulimme keskenämme juttuun, että lähdimme illalla buffettiin yhdessä ja jatkoimme sieltä hyttiin pelaamaan pelejä.

Illalla siirryimme vielä laivan yökerhoihin pistämään jalalla koreasti ja tutustumaan lisää muihin opiskelijajäseniin. Opiskelijoita eri aloilta ympäri Suomea. Mahtava verkostoitumisen paikka!

Sunnuntaina aamulla lähdimme laivan meriaamiaisen kautta käymään Tallinnassa maissa. Ehdimme ihastella Tallinnan syksyisiä värejä ja upeita vanhoja rakennuksia. Viru-keskuksessakin piti piipahtaa shoppailun merkeissä.

Laivalla Tax Free –shoppailun jälkeen ehdimme vielä lounaan merkeissä keskustella porukalla, kunnes oli aika heittää hyvästit. Sovimme kyllä monien kanssa näkevämme vielä seuraavissa tapahtumissa. Tilinauhan metsästäjät ainakin tapaavat vielä GOOM –risteilyllä helmikuussa.

“Olen ollut useammissa ammattiliiton tapahtumissa ja joka kerta yhtä hauskaa ja hyödyllistä tekemistä ja kokemista ovat tapahtumat tarjonneet. Reissuilla on saanut hetkeksi rentoutua opiskelijan arjen ja osa-aikatöiden hektisyydestä. Reissuilla on saanut paljon hyödyllistä työelämätietoutta ja päässyt päivittämään työlainsäädännön tuntemusta”, Emmi summaa PAM:in ja JHL:n tapahtumia.

“Ensimmäistä kertaa PAM:in opiskelijatoimintaan osallistuneena voin kyllä kehua puitteita ja järjestelyjä. Meille tarjottiin matkoista lähtien kaikki reissuun tarvittava ja enemmänkin. Näin ollen taloudellista painetta reissuun lähtemisessä ei ole. Olen ylpeä jäsen ammattiliitossa ja kyllä se myös näkyy ulospäin. Useampaan liittoon aikaisemmin kuuluneena tapahtumien järjestämisessä selkeän voiton vievät JHL ja PAM”, Väinö kommentoi tapahtumaa.

Tärkeäksi olemme kokeneet sen, että reissuilla pääsee rentoutumaan ja saa "vertaistukea" muista opiskelijajäsenistä. On mahtavaa, että liiton sisältä löytyy useiden alojen opiskelijoiden edustajia ja myös samalta alalta löytää uusia tuttavuuksia. Näin työssäkäyvinä opiskelijoina koemme erityiseksi hyödyksi sen, että työelämätietoutta saa päivitettyä näinkin mielekkäällä tavalla, kuten osallistumalla ammattiliiton järjestämiin tapahtumiin. Opiskelijana ei vielä liiaksi ole työelämän kiemuroista perillä ja siksi onkin hyvä jo näin opiskeluaikana päivittää työlainsäädännön tietämys ajantasalle. Kaikesta ammattiliiton tarjoamista koulutuksista ja tapahtumista kotiutuu aina niin kokemusta kuin tietämystä viisaampana.

Opastavasta ohjelmasta ja risteilystä kiittäen,
Emmi Hämäläinen & Väinö HaapamäkiEi kommentteja:

Lähetä kommentti