Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

lauantai 23. joulukuuta 2017

Joulukalenterin luukku numero 23: energiaa arkeen vaikuttamisesta!


Minä saan energiaa arkeen olemalla mukana vaikuttamassa ja siksi toimin niin PAMin nuorisovaliokunnassa kuin Globaalinuorissakin.


Turun Globaalinuoret järjesti muuttoliikkeen ja Etnisyystutkimuksen (MEV) -konferenssin, joka toi uudenlaisen kuvan nuorten arjesta kiinnostumisesta ja kuulemisesta isompien tahojen toimesta. Konferenssin aikana opin tuntemaan nuorten tarvitsemia työkaluja ystävyyssuhteiden luomisessa ja ulkomaalaistaustaisten integroitumis-prosessia nopeuttavia tekijöitä. Konferenssissa luotiin yhteisiä ajatuksia ystävyyssuhteiden luomisen korkeakynnyksen alentamiseen.

Mielestäni tärkeää olisi oppia tuntemaan ihmisiä yksilöinä eikä yhteisönä. Näin pääsemme ajattelemaan nuorten integroitumista haasteena sen sijaan, että ajatellaan sitä ratkaistavana ongelmana.

Tälläisiin haasteisiin voidaan tarttua luomalla yhteishenkeä kehittäviä tapahtumia, leikkejä sekä yhteistoiminta eri yhteisöedustaijen kesken. Nuoren huomatessaan mukana olevan muitakin omaa yhteisöä edustavia nuoria niin, mukaan lähteminen on huomattavasti helpompi ja ystävien löytäminen muualta kuin omalta yhteisöltä on mahdollinen.


Mohamed


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti