Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

perjantai 8. joulukuuta 2017

Joulukalenterin luukku numero 8: Yllätä työkaverit herkullisella glögi-juustokakulla!






Kun joulusesonki on töissä kuumimmillaan, on kiva yllättää työkaverit kahvitauolla itsetehdyllä leivonnaisella!

Sen lisäksi, että leipomisen tuotos tuo hyvää fiilistä työporukalle, on leipominen itselleni tapa rentoutua ja irrottaa ajatukset hektisestä työpäivästä. Pipari ja glögi tuovat samalla ihanaa joulun tuoksua kotiin.

Tämän hyydytettävän glögi- juustokakun ohjeen olen testannut toimivaksi useampaan kertaan. Se on riittävän nopea tehtäväksi vaikka arki-iltana tai aamupäivällä ennen työvuoroa, koska kakkua ei tarvitse paistaa. Kokoamisen jälkeen se hyytyy itsekseen jääkaapissa ja on seuraavana päivänä valmis herkuteltavaksi.

Kakusta saa myös helposti gluteenittoman vaihtamalla pohjaan käytettävät piparit gluteenittomiin kekseihin! Herkullista joulun odotusta!




Glögi- juustokakku

 Ainekset (16 palaa)
Piparkakkupohja
200g piparkakkuja
100g voita

Valkosuklaamousse
2dl kuohukermaa
300g maustamaton tuorejuusto
150g valkosuklaa
1dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
4kpl liivatelehteä
2rkl sitruunamehua

Glögikiille
3kpl liivatelehteä
2dl glögitiivistettä
1dl vettä

Koristeluun
50g raastettua valkosuklaata




Tee näin:
(45min + hyytyminen yön yli)
Jauha piparit monitoimikoneessa hienoksi. Voit myös murskata piparit esim. pakastepussissa kaulimen avulla.
Sulata voi ja sekoita siihen piparimuru. PIngota leivinpaperi irtopohjavuoan (22cm) reunan ja pohjan väliin. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä pohja jääkaappiin odottamaan.

Valmista valkosuklaamousse. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Paloittele valkosuklaa ja sulata se miedolla teholla (350w) 30s välein välillä sekoittaen. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja valkosuklaa. Mausta seos sokereilla.

Liota mousseen tulevia liivatelehtiä kylmässä vedessä 5min. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja nosta pois liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki. Sekoita se muihin mousseaineksiin ohuena nauhana. Levitä ja tasoita mousse piparkakkupohjalle.

Nosta juustokakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi hyytymään.

Liuota kiillettä varten liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. yhdistä glögitiiviste ja vesi. Mittaa ½ dl valmista glögiä kattilaan. Kuumenna glögi kiehuvaksi, ja nosta kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja liuota liivatteet kuumaan glögiin. Lisää liivateseokseen loput 2,5dl glögiä. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja valuta se varovasti valkosuklaamoussen päälle.

Peitä kakku ja nosta se jääkaappiin hyytymään 4-5 tunniksi tai yön yli.
Säilytä tarjoiluun asti jääkaapissa ja koristele juuri ennen tarjoilua rouhitulla valkosuklaalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti