Hae tästä blogista

Löydät @nuoretpamilaiset myös Instagramista!

perjantai 9. maaliskuuta 2018

Terveiset Brysselistä Uni Europan eli PAMin maailman kattojärjestön talvikoulusta!UNI Europa Youth Winter School 2018


Talvikoulussa käsittelimme omien liittojemme tämän hetkiset tilanteet, omat toiveemme ja huolemme tulevaisuutta koskien. Kävimme myös maittain läpi työelämän ongelmia ja ammattiyhdistysliikkeen kohtaamia haasteita, toimintatapoja ja ratkaisuja. Perehdyimme laajemmin termiin projekti, joka herättikin paljon keskustelua ja oli yksi mielenkiintoisimmista koulutusosuuksista. Monesti tuntuu, että projekteissa keskitytään alusta saakka vain kampanjointiin, vaikka projektin tärkein osuus olisi huolellinen toteutuksen ja aikataulutuksen suunnittelu ja tekijöiden roolitus.

Teimme kaikki ryhmätyöt maittain jaetuissa ryhmissä, mikä mahdollisti syvällisen perehtymisen aiheisiin, koska pystyimme ajattelemaan asiaa konkreettisesti toimintaamme peilaten. Varsinkin projektin suunnittelu tehtävässä saimme yhdessä tehtyä hyvää työtä ja mietittyä ison kampanjan lähtökuopat miltein valmiiksi. Super! 😎 Painavien aiheiden lisäksi olisimme toivoneet vapaampaa keskustelua pienemmissä kansainvälisissä ryhmissä, jolloin olisimme voineet vaihtaa enemmän ajatuksia ja ideoita maittain. Kokemuksia ja ajatuksia tottakai vaihdettiin ryhmätöiden purkamisen yhteydessäkin, mutta aika oli rajallinen eikä puheen rönsyilyyn tai hedelmällisempään/ syvällisempään keskusteluun ollut aikaa. Myös tulkkaus ja esitelmäluonteisuus hidasti paljon aikatauluamme. Eli siis sekä plussaa ja miinusta ryhmien jaosta. Koulutus oli todella toiminnantäyteinen ja saimme paljon aikaan. Teoriaa olisi voinut olla jopa enemmän. Tuli taas huomattua kuinka tiedonjanoisia me nuoret olemme. :) 

Muiden pohjoismaiden kanssa keskustelimme Milan huomiota herättäneestä aloitteesta liittokokoukseen, joka käsittelee alkoholikäytäntöämme Pamissa. Ruotsista ei valitettavasti ollut edustajaa paikalla, olisi ollut mahtavaa kuulla miten Handelsissa vastaava aloite
vietiin läpi. Norjassa on myös ollut aktiivista keskustelua samasta aiheesta ja heidän nuoret ovat hyvin samoilla linjoilla meidän kanssamme. Tästä aiheesta todennäköisesti saadaankin paljon keskustelua seuraavassa pohjoismaiden nuorten tapaamisessa. 


Otimme koko porukalla kuvan tukeaksemme Suomessa käynnissä olevaa kamppailua aktiivimallia vastaan ja julkaisimme kuvan UNI Euroopan nuorten facebook- sivulla. Julkaisu sai paljon tykkäyksiä ja jakoja kansainvälisesti ja Suomen sisällä.Tämä oli vain pieni tempaus ja jäimmekin pohtimaan, että seuraavilla kursseilla voisi olla mahdollisesti ihan oma osuus somea varten. Voisimme tehdä paikan päältä esimerkiksi videon ajankohtaisiin aiheisiin liittyen ja suunnitella myös kurssin jälkeistä somea UNIa ja omia maitamme/liittojamme varten.


Ääni Työttömälle - tukiviesti Suomeen Brysselistä.


Oli mahtavaa ammentaa motivaatiota ja inspiraatiota muiden maiden esimerkeistä ja kuulla miten eri maissa erilaiset tekijät vaikuttavat päätöksen tekoon niin yksilötasolla kuin myös päätöksentekoelimissä. Verkostoituminen jäi päivien aikana vähemmälle, koska aika oli niin rajallinen. Olemme kuitenkin innoissamme, koska saimme tietää, että rakenteilla on UNI Euroopan kansainvälinen nuorten
Facebook-ryhmä. Steering Groupin puheenjohtaja Rebecca Hufton lupasi tehdä Milasta tähän ryhmään ylläpitäjän, joten jäämme innolla odottamaan tulevia yhteistyökuvioita.

Keväisiä terveisiä kaikille toivottavat Mila ja Sanna.


Kuvat: Osallistujat maittain. Meitä oli 11 eri maasta, mikä tekikin päivistä antoisan.
Yhteisenä kielenä toimi englanti ja tulkit käänsivät rankalaisten ja italialaisten puheenvuorot. Oli hienoa huomata miten oma kielitaito ja varmuus puhumiseen kasvoivat puheenvuorojen ja yhteisten keskusteluiden myötä.


Onneksi ehdimme tutustumaan myös Brysseliin ja sen herkkuihin. 😋
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti